Закриваща пресконференция по проект “Живото културно наследство на два народа на една сцена“

ЗАКРИВАЩА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ по проект „ЖИВОТО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО НА ДВА НАРОДА НА ЕДНА СЦЕНА“ по Програма за ТГС България-Северна Македония с водещ партньор НЧ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1936“ С. Микрево, община Струмяни се проведе в гр. Струмица, Република Северна Македония
В периода 5-6 септември се проведе закриваща пресконференция по проект “ЖИВОТО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО НА ДВА НАРОДА НА ЕДНА СЦЕНА“ по Програма за ТГС България-Северна Македония с водещ партньор НЧ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ – 1936“ с. Микрево, общ. Струмяни и партньор по проекта СДРУЖЕНИЕ ТУРИСТИЧЕСКИ СЪЮЗ СТРУМИЦА, Р. Северна Македония.
Целта на пресконференцията бе да се информира широката общественост, медиите и съответните заинтересовани страни за резултатите от проведените дейности, заложени в проекта, както и по-доброто популяризиране на нематериалната култура и уникална идентичност на ТГР България-Северна Македония.
В резултат на успешно завършените дейности бе подписан Меморандум за съвместно сътрудничество между Сдружение за танци и песни „ФОЛКЛОРНА НИЗА“ , гр. Струмица и Ансамбл за народни песни и танци „МАЛЕШЕВЦИ“ при Народно Читалище „Братя Миладинови – 1936“ – Микрево, за задълбочаване на съвместното им партньорство.
На открито пространство в гр. Струмица се проведе международна културна вечер. Младежи от Българя и Северна Македония имаха възможността да пеят и танцуват заедно на открито.
Като кулминация на вечерта бяха прожектирани 3-те разработени филма на тема „Живо културно наследство“. Всеки филм е с продължителност 20 минути и отразява културните събития: „Празника на община Струмяни“ в България, „Карнавалът в Струмица” в Струмица, Северна Македония и Празника на община Конче“ в местността езерото Мантово в Северна Македония.
Тези 3 филма ще бъдат само началото на създаването на поредица от филми, чиято основна цел е да популяризират живото културно наследство и уникалната културна идентичност на ТГР.
Може да бъде изображение с 10 души и танцуващи хора
Може да бъде изображение с 3 души, хора, които учат, телевизия, читалня и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 5 души и тълпа
Може да бъде изображение с 4 души
Може да бъде изображение с един или повече хора и тълпа
Може да бъде изображение с 3 души, хора, които учат, читалня и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 12 души, хора, които учат и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение
Може да бъде изображение с кларинет и тълпа
Може да бъде изображение с 7 души и танцуващи хора

Свързани новини

Лятна оперна вечер под звездите в Благоевград

vesito

Председателят на комисията по здравеопазване в ОбС д-р Цв. Балабанов с важни инструкции за жителите на Благоевград

vesito

Статистиката в Благоевград: Жените живеят със 7 години повече от мъжете

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.