Община Струмяни взе участие в организиран Празник “С хляб, вино и песен“ в град Симитли

Община Струмяни взе участие в организиран Празник на „МИГ Струма – Симитли, Кресна и Струмяни“ и Фестивал за мъжки певчески групи “С хляб, вино и песен“ в град Симитли.
Празникът на Местната инициативна група „Струма – Симитли, Кресна, Струмяни“ се проведе на 06.09.2023 г. /сряда/ за четвърти път в град Симитли.
Мероприятията започнаха с представянето на офис на открито, в който жителите и гостите получиха по-подробна информация за Местната инициативна група и възможностите, които предоставя.
Празникът продължи с кулинарна изложба „Произведено в МИГ „Струма – Симитли, Кресна и Струмяни“ , в която се включиха местни производители от общините Симитли и Струмяни, които показаха традиционни ястия.
Дамите от Общинска администрация Струмяни и пенсионерски клуб с. Струмяни, подготвиха вкусна кулинарна изложба, като представиха традиционните български ястия – погачи, баници, кексове. Специално за всички гости на празника на изложбата, бяха показани и ръчно изработени сувенири в битов стил от децата участващи в Лятната академия за деца на община Струмяни 2023 г. към Народно читалище „Будител-1997“, с. Струмяни.
Празникът продължи с изпълненията на участниците във фолклорния фестивал “С хляб, вино и песен“. С много настроение, хубави български народни песни и танци всички гости се веселиха до късните часове на деня.
Може да бъде изображение с 1 човек, сладкиш "бабка", ръжен хляб и текстово съобщение
Може да бъде изображение с ръжен хляб, торта с трохи, сладкиш "бабка" и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 8 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 11 души, тълпа и улица
Може да бъде изображение с 3 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 10 души, тарт, торта с трохи, ръжен хляб и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 5 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 7 души и текстово съобщение

Свързани новини

Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР-Благоевград

vesito

Обучителен полигон на спасителни кучета при бедствия и аварии в Разлог

vesito

Почина бивш заместник-директор на ОД на МВР в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.