Техники и пособия за почистване на прозорци

Сред най-досадните и деликатни задачи от поддръжката на домакинството е почистването на прозорци. Несъмнено това е така,защото изисква техника, качествени препарати и пособия за отстраняване дори на най-упоритите замърсявания и много от личното ви време.

От екипа на Mr Clean споделят някои важни особености за почистването на прозорци, включително техники за изпълнение, пособия и средства за отстраняване на петна и други. Вижте важни съвети, които да приложите като част от следващото основно почистване вкъщи.

Почистващи средства

За постигането на безупречни резултати ще ви бъдат необходими следните принадлежности:

  1. Мека четка или прахосмукачка – те ще ви бъдат необходими, за да премахнете праха и мръсотията от рамките и первазите.
  2. Подходящ почистващ препарат – важно е да съобразите естеството на петната, метода на почистване и други.
  3. Гъба – нанесете продуктът за почистване хубаво и разнесете с гъба, за да бъдете сигурни, че ще обработите всяка зона.
  4. Уред за миене на прозорци – съществуват специални такива устройства с механично, акумулаторно или електрическо действие, които позволяват обработката на по-големи площи. Това е много полезно, ако ще почиствате няколко прозореца едновременно. Съвременните модели работят на принципа на вакуумната система.
  5. Микрофибърна кърпа или хартия за полиращи резултати – след почистването е препоръчително да завършите с микрофибърна кърпа или хартия, за да си осигурите стъклени повърхности без следи и да придадете блясък на прозорците.

Техники за почистване на прозорцио

Като доказан и ефективен начин за обработка на прозорци или други стъклени повърхности с вертикално разположение, е да започнете да обработвате площта с енергични движения от горната част по продължението надолу.

Важно тук е да нанесете почистващия препарат по цялата повърхност, като може да използвате кръговото разнасяне. След това, с помощта на механично или електрическо приспособление, трябва да отнемете от водата и мръсотията с равномерни движения в същата посока – от горната част надолу.

За да се уверите, че ще премахнете дори най-наслоените петна, екипът на Mr Clean съветва да нанесете подходящ препарат за естеството на замърсяванията и да оставите поне за 10-15 минути, за може активните съставки да разградят петната.

При много голямо замърсяване, особено от външната част, изложена на агресивни фактори, като посещение на птици, валежи, замърсен въздух, вятър и прахови частици, е препоръчително да повторите действията отново.

 

 

Свързани новини

Хороскопът на Алена: Везните да не проявяват излишна активност, Съдбата налага забрани на Скорпионите

vesito

“Верига от думи” – спиращ дъха трилър, гостува в Благоевград

Regiona

В кои случаи бондингът е подходящ и в кои не е?

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.