Председателят на комисията по здравеопазване в ОбС д-р Цв. Балабанов с важни инструкции за жителите на Благоевград

Председателят на комисията по здравеопазване в ОбС Благоевград д-р Цв. Балабанов даде важни инструкции за жителите на Благоевград. Ето какво пише в негово писмо:

„Като председател на комисията по здравеопазване, искам да дам насоки за жителите на Благоевград и да спомена първо, че място за притеснение няма, и че всички заедно можем да елиминираме вируса без абсолютно никакви последствия за нас и нашите близки . Трябва да бъдем отговорни! Ето някои от Важните инструкции за жителите на Благоевград :
Прочетете ги внимателно !

ВАЖНИ ИНСТРУКЦИИ
„Новият коронавирус NCP може да не показва признак на инфекция в продължение на много дни, тогава как човек може да знае дали е заразен?
Последната информация е, че инкубационният период може да бъде до 28 дни, преди симптомите на COVID 19 да са очевидни.

Когато човек има треска и/или кашлица и отива в болницата, белите му дробове обикновено са 50% фиброза и вече е късно!
Тайванските експерти предоставят обикновена самопроверка, която можем да правим всяка сутрин:
Поемете дълбоко въздух и задръжте дъха си повече от 10 секунди. Ако го изпълните успешно без кашлица, без дискомфорт, задушаване или стягане и др., това доказва, че няма фиброза в белите дробове, което по същество показва, че няма инфекция.
В критични моменти, моля правете тази проверка всяка сутрин в среда с чист въздух!

СЕРИОЗНИ ОТЛИЧНИ СЪВЕТИ от японски лекари, лекуващи случаи на COVID-19. Уверете се, че устата и гърлото ви са влажни, никога НЕ СУХИ.

Пийте по няколко глътки вода на всеки 15 минути.
ЗАЩО ?
Дори и вирусът да влезе в устата ви, питейната вода или други течности ще ги изхвърлят през хранопровода в стомаха.
Веднъж попаднал там, вирусът ще бъде унищожен от вашите стомашни киселини.
Ако не пиете достатъчно вода и поредовно, вирусът може да навлезе във вашите бели дробове.
Това е много опасно.

Ако имате хрема и храчки, когато имате настинка, не можете да имате новия тип коронавирусна пневмония, тъй като тя се характеризира със суха кашлица без хрема. Това е най-простият начин за идентификация. Моля, кажете на приятелите си, т.к. ако имат повече медицински познания, ще имат по-добра осведоменост за идентификация и превенция.

Този вирус от Ухан не е устойчив на топлина и ще бъде убит при температура 26-27 градуса. Затова пийте повече гореща вода. Можете да кажете на приятелите и близките си да пият повече гореща вода, за да я предотвратят. Правете разходки на слънце. Сега е студено, така че пиенето на топла вода също
е много приятно. Това не е лекарство и е полезно за тялото. Пиенето на топла вода е ефективно против всички вируси. Не пийте студени напитки, не забравяйте!

Съвети за коронавирус:

1. Той е с доста големи размери (клетката е с диаметър около 400500nm), така че всяка нормална маска (не само от вид N95) трябва да може да го филтрира. Въпреки това, когато някой, който е заразен, киха пред вас, вирусът е активен поне за 3 метра, преди да падне на земята.

2. Когато вирусът падне върху метална повърхност, той живее поне 12 часа. Затова не забравяйте, ако влезете в контакт с някаква метална повърхност, да измиете старателно ръцете си със сапун.

3. Вирусът може да остане активен върху тъканта в продължение на 6
12 часа. Нормален перилен препарат би трябвало да убие вируса. За зимно облекло, което не изисква ежедневно пране, можете да го поставите под слънцето, за да убиете вируса.

За симптомите на пневмонията, причинена от Коронавирус:
1. Първо ще инфектира гърлото, така че ще имате усещане за сухи болки в гърлото, което ще продължи 3 до 4 дни
2. След това вирусът се смесва с носната течност и ще прокапе в трахеята, като така ще навлезе в белите дробове, причинявайки пневмония. Този процес ще отнеме 5 до 6 дни.
3. С пневмонията идва висока температура и затруднено дишане. Запушването на носа не е от нормалния вид. Чувството е, че сякаш се давите във вода. Важно е да отидете да потърсите незабавна медицинска помощ, ако се чувствате така.

Относно превенцията:
1. Най-често срещаният начин да се заразите е чрез докосване на предмети на публично място, така че трябва да миете ръцете си често. Вирусът може да живее на ръцете ви само за 5-10 минути, но много неща може да се случат през тези 5-10 минути (можете да разтриете
очите си или да пипнете неволно носа си).
2. Освен често да миете ръцете си, можете да правите гаргара с бетадин, за да елиминирате или сведете до минимум микробите, докато те са все още в гърлото ви (преди да преминат надолу към белите дробове).
Хора, полагайте допълнителни грижи и пийте много вода“ !

С уважение
(д-р Цветозар Балабанов)

Свързани новини

Автомивка „Експрес“ Благоевград набира работници  

vesito

Новият шеф на „Паркинги и гаражи“ Ив. Червилов: Съветници са направили копия картата си за безплатно паркиране на съпруга, роднини, приятели…

vesito

Община Сандански отличи най-добрите спортисти за 2023 г.

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.