Продължават земетресенията в района на Симитли, от 4 септември насам са регистрирани повече от 50 труса с магнитуд над 2

Земетресение с магнитуд 3,5 е регистрирано вечерта на 6 септември в района на град Симитли, област Благоевград, съобщават днес от Националния институт по геофизика, геодезия и география при Българската академия на науките (НИГГГ-БАН).

По данни на Националния сеизмологичен център към НИГГГ-БАН след земетресението от 23:51 ч. българско време, на 7 септември в 13:03 ч. е регистриран още един земен трус с магнитуд 3,2 в същия район.  Последните земетресения са част от серията със земни трусове, започнала на 4 септември 2023 г. в района на град Симитли. До момента има регистрирани повече от 50 труса с магнитуд над 2,0, информират сеизмолозите от НИГГГ-БАН.

БТА припомня, че земетресение с магнитуд 3,3 беше регистрирано на 4 септември в района на град Симитли, област Благоевград. Това съобщиха тогава от Националния институт по геофизика, геодезия и география при Българската академия на науките (НИГГГ-БАН). След земетресението бяха регистрирани още трусове в същия район.

Свързани новини

Обрат! Председателят на ОбС Андон Тодоров: Няма шанс тези хора да бъдат избрани за управители! Не кметът, а Общински съвет решава, дружествата са под контрола на местния парламент

vesito

Протестът на енергетици и миньори продължава, остава блокадата на АМ Струма

vesito

Един човек е загинал, а 17 са ранени при катастрофи в страната

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.