ГЕРБ-Благоевград подреди листата за депутати

Проектолистата на ГЕРБ за Благоевградска област е почти готова. Водач ще е отново председателят на 49-о НС Росен Желязков, който вече е потвърдил, че иска отново да представлява Благоевград. Втори е шефът на НОИ в Благоевград Илиян Георгиев, а на трето място депутатът от Петрич Костадин Стойков. След него е общинският лидер на партията в Сандански Георги Георгиев, а на пета позиция е колегата му в Гоце Делчев Никола Джингаров, който вчера имаше рожден ден. 6-о място е отредено за общинския съветник в Разлог Марио Терзиев. Последното място традиционно е заето от Стефан Апостолов от Симитли.

Според Новаков над 80% от членовете на проектолистата са познати имена от миналогодишните парламентарни избори, но има и няколко нови – като това на IT специалиста от Гърмен Талип Чавдаров. Членовете и симпатизантите на ГЕРБ в Благоевград всъщност ще бъдат изправени пред дилема за кого точно да дадат преференциалния си вот, защото сред кандидат-депутатите е и бившият председател на съветниците от ГЕРБ в ОбС Благоевград Кирил Илиев. В листата на ГЕРБ за 50-о НС от Благоевградска област не е включен нито един член на коалиционния партньор СДС.

Бившият депутат от ГЕРБ – Банско в 3 парламента Александър Мацурев вчера използва личния си профил във Фейсбук, за да се откаже официално от включването на името му в кандидатдепутатската листа от Пиринско за 50-о НС. „Искам отсега, още преди началото на предизборната кампания, да заявя, че по мое лично решение оттеглям кандидатурата си за предстоящата надпревара за 50-о народно събрание като кандидат за депутат. Причината за това е прозаична – вярвам, че като общински съветник и общински координатор на ПП ГЕРБ в община Банско в момента мога да съм най-полезен за общата цел – заедност, спокойствие и сигурност!“, написа Мацурев и цитира Мартин Лутър Кинг: „Идва момент, в който човек трябва да заеме позиция, която нито е безопасна, нито политична, нито популярна, но той трябва да я вземе, защото съвестта му казва, че така е правилно“. Отказът на Мацурев, който миналата година по аналогичен начин напусна доброволно поста заместник областен управител, за да се включи в кампанията за местните избори, постави в шах областното ръководство на ГЕРБ, което пазеше за него място в кандидатдепутатската листа. „Търсим човек от организацията в Банско, който да го замени, но не сме намерили още“, призна вчера областният председател на партията Андрей Новаков./в.Струма

Свързани новини

Гордост за МБАЛ Благоевград! Четирима млади лекари взеха в ръцете си дипломи за специалисти

vesito

Двоен успех във волейбола за ПГ-„Христо Ботев“ гр. Дупница на Зонални ученически игри 2023 – 2024 г.

vesito

Почина известен благоевградски певец

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.