Русия удари с ракета цивилен кораб в Черно море, загина лоцманът му

Русия улучи с ракета тази вечер цивилен кораб под флага на Либерия в Черно море, навлизащ в едно от пристанищата на Одеска област, съобщиха украинските военни.

„Врагът продължава терора над цивилното корабоплаване. Изстреляна бе противорадарна ракета Х-31П в посока на едно от пристанищата на Одеска област от Черно море“, съобщиха от Оперативното командване „Юг“ на страницата си във „Фейсбук“. Ракетата е улучила цивилен кораб под флага на Либерия в момента на влизането му в пристанището. По информация на ОП „Юг“, ранени са членовете на екипажа – граждани на Филипините, един от тях е хоспитализиран. „Лоцманът е загинал, още един пристанищен работник е ранен“, посочват от Оперативното командване. Българската общност в Одеска област е трета по численост и наброява над 150 хиляди души според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.

Свързани новини

ДЕБНАТ ПО ПОКРИВИТЕ: Снайперисти завардиха центъра на София!

vesito

Заведението „Папараци“ в Благоевград хлопна кепенци

vesito

Без паника: Тестват системата за ранно известяване за бедствия на 22 ноември в Пиринско

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.