Българин преплува три реки край Ню Йорк за 8 часа

Българин преплува 48 километра за 8 часа. Той влезе в студените води на три реки край Ню Йорк. Отслабнал 5 килограма след плуването си, първата задача на Марин Григоров била да вдигне високо българското знаме. Той е на 49 години и измина 48 километра с непрекъснато плуване в продължение на 8 часа в мътните води на три реки – East river, Harlem и огромната Hudson river.

„Най-интересното е, че самата вода е солена почти през цялото трасе, поради причината, че от океана самата солена вода навлиза доста навътре в реките и реално погледнато се плува в солена вода“, заяви Григоров пред Нова тв.

Освен мътна водата била и бурна. „Един ден преди да дойде моята дата и да се състезавам, имаше наводнение в Ню Йорк, което допринесе допълнително за разводняване на водите. Те станаха още по мръсни, бяха бурни, валеше дъжд през повечето време, но такъв ми е бил късметът. Бях тренирал доста време за това, така че нямаше време кога да се отказвам. Датата си е дата. Може да ми дадат подобна дата чак следващата година, така че трябваше да го направя на момента“, посочи плувецът. Наложило се да плува и срещу течението. Получава и схващане на крака. „По цялата Harlem river. Течението беше срещу мене и това беше би беше най трудната част, която ме измори доста“, каза още той. Осем часа по-късно Марин вече бил и 5 килограма по-слаб и силно изтощен. Той работи от години в Съединените щати, общува с българи, работи за българска компания и никога не е късал връзката с родната си страна.

„България си в сърцето, ние сме там от където сме родени, а аз съм си роден в България – винаги ще си бъде българин. А, това, че си имаме хубав живот тук в Америка и живеем в момента тук, поради едни или по друга причина това си е наш избор и мисля, че е много правилен, но България си е България. Тя си е винаги с нас“, подчерта Григоров. Начинанието планирал в последните три години, но до последно го пазел в тайна, дори от съпругата си./в.24 часа

 

Свързани новини

Кандидатът за кмет на Благоевград инж.Румен Томов подари икона „Преображение Господне” на храм „Въведение Богородично”

vesito

Добра новина! Няма починали от коронавирус през изминалото денонощие. 211 са новите установени случаи в страната, Благоевград –  13

vesito

Инцидент на на ул. „Крали Марко“ в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.