Изграждат нов физкултурен салон в с. Баня и две спортни площадки в училища в Разлог

Община Разлог има три одобрени проекта по Националната програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общински училища в периода 2024-2027 година, към Министерство на образованието и науката.
За финансиране са одобрени, изготвените в най-кратки срокове от Общинска администрация Разлог, проекти за “Изграждане на нов физкултурен салон към Основно училище „Паисий Хилендарски“- с. Баня” и изграждане на нови спортни площадки към Професионална гимназия по транспорт и Средно училище “Братя Каназиреви” в град Разлог.
Средствата, които са насочени към предоставяне на условия за развитие на физическото възпитание и спорта в село Баня са в размер на 1 488 380 лева, а финансирането на проектите за надграждане на училищната инфраструктура в град Разлог са на обща стойност 358 042 лева.
“Искам да благодаря на всички, които само за един месец създадоха този проект, предвид крайните срокове. Изпълняваме програмата си с много труд и огромно желание. Високи са целите ни, продължаваме – в името на жителите на общината!” – поясни кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев по повод одобрените проекти, заемащи основно място в политиката на Община Разлог – за насърчаване на младото поколение към активен начин на живот и тяхното възпитание, чрез добродетелите на спорта.

Свързани новини

111 години свободен Гоце Делчев

vesito

Над 1200 деца се включват във „Вихрен къп“ 2024

vesito

Общинска кампания за предоставяне на дърва за огрев в Банско

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.