Времето днес, прогноза за неделя, 18 февруари

През нощта ще бъде безоблачно и почти тихо, предаде БНТ Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, в София около минус 2°. Максималните днес за пореден ден ще са без промяна – в повечето райони ще са от 10° до 15°, в София около 10°. Облачността ще е разкъсана, по-значителна вече в Западна България, където на отделни места слабо ще превали дъжд, в планините сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен, в Източна България североизточен вятър.

По Черноморието ще бъде с разкъсана облачност. Вятърът ще е слаб до умерен, преди обяд от запад-югозапад, след обяд ще се ориентира от север. Максималните температури ще бъдат между 9° и 13°. Вълнението на морето ще продължи да отслабва и ще бъде 2-3 бала. И в планините облачността ще е разкъсана, в масивите в западната половина на страната – по-често значителна. Само на отделни места там ще има слаби валежи от сняг. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен вятър, предимно от север-северозапад. Максимални температури в курортите – от минус 1° на Алеко до 3° в Боровец и Пампорово.

Свързани новини

Гърция изпраща Василис Карас с аплодисменти и викове „безсмъртен“

vesito

Първа по рода си безплатна кампания за скрининг за рак на дебелото черво започва в цяла България

vesito

73-годишен дядо уби внука си, наръга го с нож

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.