В Благоевград представиха възможностите за кандидатстване по Програма за трансгранично сътрудничество Гърция-България 2021-2027

Кметът на Благоевград Методи Байкушев и областният управител Мария Димова откриха официално информационен ден, свързан с възможностите за кандидатстване с проекти по Програма за трансгранично сътрудничество INTERREG VI-A „Гърция – България 2021 – 2027 г.“
По време на срещата бяха представени насоките за кандидатстване и приоритетите по Програмата. Целта на информационния ден бе поставянето на по-стратегически фокус върху бъдещите инвестиции, свързани с опазването на околната среда, културното наследство, иновациите и туризма. Събитието се организира от Управляващия орган и Съвместния секретариат на Програмата, в сътрудничество с Министерството на регионалното развитие и благоустройството като национален орган. Предвиденият бюджет по Програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG VI-A „Гърция – България 2021 – 2027 г.“ възлиза на над 32 млн. евро, като финансирането от ЕС чрез Европейски фонд за регионално развитие е 80 %, а останалите 20 % са национално финансиране.

Свързани новини

Проект- „Бъдеще за децата в община Сатовча“

vesito

Бабин ден е! Разлог грее, премемен в носии, бабинчета, накичени със здравец мило надничат от цедилките на щастливи баби! Кръшно бабино хоро разиграва сърцата!

vesito

Броени дни до „Банско Опера Фест“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.