Одобрени са пет проекта в община Сандански за подобряване на условията за спорт и физическа активност в училище

В подкрепа на образованието и спорта!
Над 1 млн. лв. ще бъдат инвестирани в спортната инфраструктура в община Сандански.
Разширяването, модернизирането и реконструкцията на образователната инфраструктура в община Сандански са част от заложените дейности в петте проекта, които са одобрени от Министерството на образованието и науката по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2026 г.
Чрез реализацията на тези проекти, спортната и училищна база в образователните заведения ще създаде условия за пълноценно практикуване на спорт и спортни дейности, както и ще повиши комфорта и образователната среда за учениците в община Сандански.
Проектите, които са одобрени за финансиране са за основен ремонт на физкултурния салон във II ОУ „Христо Смирненски“ и ПГ „Яне Сандански“, изграждане на нови спортни площадки в Спортно училище, град Сандански, Професионална техническа гимназия и ОУ „Братя Миладинови“, с. Склаве. В IОУ „Св. Климент Охридски“ ще бъде финансиран проект за цялостна реконструкция и ремонт на съществуващата спортна площадка.
Предвидените средства са на обща стойност 1 091 640 лв., разпределени, както следва:
– IIОУ „Христо Смирненски“ и ПГ „Яне Сандански“ – 597 хил. лв.
– Спортно училище, град Сандански – 200 хил. лв.
– Професионална техническа гимназия – 48 хил. лв.
– IОУ „Св. Климент Охридски“ – 198 640 лв.
– ОУ „Братя Миладинови“ – 48 хил. лв.
Чрез реализацията на одобрените проекти ще се намалят ниските нива на физическа активност на децата и подрастващите и ще насърчи физическата активност и подкрепа за здравословния начин на живост сред учениците.
Модернизирането на спортната база на училищата и създаването на условия за пълноценна физическа активност, е сред приоритетите на община Сандански за развитие на сектор Образование.

Свързани новини

Започват археологически проучвания на средновековната крепост „Момина кула“ край Гоце Делчев

vesito

Община Банско въвежда временно ограничение на движението по пътя за хижа Вихрен

vesito

Фестивал на лютеницата в благоевградското село Логодаж

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.