В тунел „Железница“: Какво е ограничението на скоростта, какви са глобите и какви нарушения се правят?

560 нарушения са засечени за девет дни в новооткрития тунел “Железница” на автомагистрала “Струма”. 4 акта и 1 фиш са съставени на място от пътна полиция за други нарушения.

 

Какво е ограничението на скоростта, какви са глобите и какви други нарушения правят шофьорите? „Ограничението е 80 км в час, но масово не се спазва. Колкото и пъти да минавам с учебната кола с курсисти, изпреварват ни с доста висока скорост покрай и в тунела. Хубавото е, че могат да бъдат снимани нарушителите“, каза пред БНТ Георги Бързаков – автоинстуктор.

„Един от пътите, в които минавах през тунела забелязах, че млади момчета и момичета бяха спряли в тунела и си правеха клипчета. Което е доста опасно. Вторият случай бях свидетел, този вторник, спазвах ограничението, карах в лява лента с 80 км/ч, при което се образува опашка зад мен от 7-8 автомобила, които се опитваха да карат по-бързо, свиркаха, викаха“, разказа пред БНТ Апостол Апостолов – кмет на община Симитли. От „Пътна полиция“ подчертаха, че често разполагат автомобил с камера за заснемане на нарушителите с висока скорост. Ще има допълнително екипи, които ще регулират и пренасочват движението, ако има тапи и задръствания през следващите почивни дни./Новини.Бг

 

Свързани новини

Видими резултати в община Кресна

vesito

Времето днес, прогноза за неделя, 10 септември

vesito

Защо 11 години държавата води битка за имотите на Братя Галеви, но без резултат

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.