Осветяват Ниагарския водопад в бяло, зелено, червено за 3 март

Едно чудесата на света – Ниагарският водопад, за четвърта поредна година ще бъде осветен в цветовете на българския трибагреник. Инициативата е на Генералното консулство на Република България в Торонто, Канада и е една от най-популярните прояви на българските дипломати за националния ни празник. Освен осветяването на водопада генералното ни консулство в Торонто се е постарало да организира няколко други събития за българската общност във всички краища на Канада. В най-западната провинция – Британска Колумбия, ще бъде осветена сградата на общината в гр. Ванкувър и най-стария мост в града – Бурард бридж

. В провинция Албърта за да отбележат подобаващо Националния празник на България ще бъде осветен най-големия мост – Хай левел Бридж. За втора поредна година ще има и официална церемония по издигане на българското знаме пред парламента на най-голямата провинция в страната – Онтарио. Там домакин ще бъде председателят на парламента Тед Арнот. Консулството в Торонто организира и пътуващи „Дни на България“ във Ванкувър, Виктория и Салмон Аром в провинция Британска Колумбия през април. По време на тези събития се представят отделни български градове от представители на българската общност по места. В Канада вече има над 15 такива събития, организирани от генералното ни консулство.

Свързани новини

Бедствено положение в Гърция! Пожарите са извън контрол

vesito

Десетки хиляди бягат, 80 селища под вода заради взривения язовир в Украйна (Обзор)

vesito

Влак уби на място млада жена край Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.