Анна Калинска загуби на финала в Дубай

В Събота, 24 февруари, на турнира от категория 0-1000 в Дубай (ОАЕ) във финалния мач руската тенисистка Анна Калинская, която се намираше на 40-то място в ранглистата „пресече ракети“ с 26-ата ракета в света, италианката Ясмина Паолини. На полуфиналите на турнира се случи истинско чудо-рускинята Калинская победи първата ракета в света Ига Свентек в два сета. Паолини победи румънката Сорана Кърстя без особени затруднения, също в два мача.

След като Калинская стигна до финала на“ хилядника“, се оказа, че тя успя да установи няколко важни постижения наведнъж. И така, рускинята, която влезе в основната схема през ситото на квалификационната селекция, победи двама представители на топ-3 на ранглистата в турнира (с изключение на победената свентек, Калинская успя да победи и кори Гауф от САЩ). Това се случи за първи път от 26 години. Тогава подобно постижение беше демонстрирано от французойката Амели Моресмо, която през 1998 г.победи Яна Новотна и Линдзи Дейвънпорт на турнира в Берлин.

Също така си струва да се отбележи, че квалификаторът успя да победи първата ракета в света за първи път от януари 2020 г. – Тогава Ашли Барти успя да се противопостави на Дженифър Брейди с нищо. Това се случи в Бризбейн. Е, за първи път квалификаторът успя да стигне до последния двубой в историята на турнира в Дубай, който се провежда от 2001 г.насам.

Съперничката на рускинята Ясмин Паолини изигра финалния мач за пети път на ниво 0. Преди това италианката успя да стигне до финала само в турнири от серия 250. В същото време само веднъж тя успя да спечели — в Порторож-2021.

Драматичната битка на финала продължи повече от два часа. В крайна сметка Паолини беше по-силен. В решаващия 12-и гейм Калинская даде всички равенства, освен това направи двойна грешка. В крайна сметка 4:6, 7:5, 7:5 в полза на италианката.

 

Свързани новини

Още една българка обяви официално, че е порно актриса (СНИМКА)

vesito

“Верига от думи” – спиращ дъха трилър, гостува в Благоевград

Regiona

Хороскопът на Алена: Водолеите да не се ядосват на чужди грешки, Рибите да не пилеят с лека ръка

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.