С магически мултимедиен светлинен спектакъл „Градът на съвремието“ и празничен концерт на ансамбъл“Пирин“ Благоевград отбеляза 111 години от Освобождението на Горна Джумая

Неповторимо шоу! Симбиоза от звук и картина с изпълненията на перлата на Благоевград ансамбъл „Пирин“ и мултимедийният пиротехнически спектакъл създаде магическа атмосфера на площад „Георги Измирлиев“.
Под светлините на прожекторите на открита сцена и на фона на видео презентация, показваща исторически факти и природни картини, артистите от ансамбъла накараха зрителите да усетят частица от българския дух и патриотизъм, както и възхищение от подвизите на предците ни.
Концертът „…и за Свобода“ беше представен снощи за първи път пред благоевградска публика за 111 години от Освобождението на Горна Джумая.
Невероятните артисти, облечени с пъстри народни носии, покориха публиката с всяка следваща музикална и танцова феерия. Те споделиха сцената с Регионален клуб “Традиция”.
В кулминация на вечерта се превърна мултимедийният пиротехнически спектакъл „Градът на съвремието“, организиран от Община Благоевград за празника на града.
Със средствата на визуалните изкуства, пиротехниката, светлините ефекти и вдъхновяваща музика стотици жители и гости на Благоевград видяха впечатляващия съвременен облик на града. Инфраструктурни проекти оживяха под светлината на грандиозната заря. Огнени фигури избухнаха от сградата на Американския университет и площадното пространство. Над града се изсипа дъжд от светлини. Това беше най-мащабното шоу правено досега в Благоевград.
Канонадата продължи няколко минути, съпроводена от въздействаща музика и заедно с фойерверките, разпръскващи палитри от цветове, предизвикаха възхита сред публиката.
Друг акцент в честванията беше тържествената сесия на Общинския съвет, на която официално бяха наградени творци и общественици със званието „Почетен гражданин“. С отличията бяха удостоени проф. Васил Жечев и Стоян Тончев. Посмъртно званието бе връчено на Федя Яков и Кирил Александров.
Вчера със стипендия „5 октомври“ за постижения в различни области бяха наградени и 10 ученици, сред тях са: Теохар Спиров, Християн Весков, Изабела Василева, Дамяна Ирибозова, Божидара Каракичева, Ивана Малчова, Ивона Малчова, Наско Миков, Любомир Дракалийски и Калина Захариева.
„От името на всички нас наградените искам сърдечно да благодаря на Община Благоевград за топлото отношение и голямата подкрепа, която получаваме във всички сфери. Обещавам ви, че ще продължим да прославяме Благоевград с нашите успехи, защото тук сме израснали и тук е нашето сърце“, каза ученикът в ЕГ „Акад. Л. Стоянов“
Наско Миков.
Може да бъде изображение с 10 души, осветление, акордеон, високоговорител, тълпа, концерт и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 4 души, костюм и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 7 души, цигулка и тамбура
Може да бъде изображение с 7 души, цигулка и концерт
Може да бъде изображение с 9 души, танцуващи хора, цигулка, костюм, знаме, концерт и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 7 души, танцуващи хора, костюм, знаме и текстово съобщение
Може да бъде изображение с осветление, тълпа и концерт
Може да бъде изображение с 2 души, осветление, високоговорител, тълпа и концерт
Може да бъде изображение с 11 души, паметник, улица и нощ
Може да бъде изображение с танцуване, осветление и концерт
Може да бъде изображение с 6 души, костюм и текстово съобщение
Може да бъде изображение с осветление и тълпа
Може да бъде изображение с 11 души, високоговорител, осветление, акордеон, цигулка, саксофон, кларинет и барабан
Може да бъде изображение с 7 души, танцуващи хора и костюм
Може да бъде изображение с 8 души и тълпа
Може да бъде изображение с 6 души, тълпа и текстово съобщение
Може да бъде изображение с огън, фойерверк и фойерверки
Може да бъде изображение с фойерверк, фойерверки и нощ
Може да бъде изображение с фойерверки
Може да бъде изображение с 11 души и текстово съобщение

Свързани новини

Поднасяне на цветя и вой на сирени за Деня на Ботев в Гоце Делчев

vesito

Нови съоръжения за водна архитектура в парка на Петрич

vesito

РЗИ- Благоевград с данни за заразата в Благоевградска област

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.