С магически мултимедиен светлинен спектакъл „Градът на съвремието“ и празничен концерт на ансамбъл“Пирин“ Благоевград отбеляза 111 години от Освобождението на Горна Джумая

Неповторимо шоу! Симбиоза от звук и картина с изпълненията на перлата на Благоевград ансамбъл „Пирин“ и мултимедийният пиротехнически спектакъл създаде магическа атмосфера на площад „Георги Измирлиев“.
Под светлините на прожекторите на открита сцена и на фона на видео презентация, показваща исторически факти и природни картини, артистите от ансамбъла накараха зрителите да усетят частица от българския дух и патриотизъм, както и възхищение от подвизите на предците ни.
Концертът „…и за Свобода“ беше представен снощи за първи път пред благоевградска публика за 111 години от Освобождението на Горна Джумая.
Невероятните артисти, облечени с пъстри народни носии, покориха публиката с всяка следваща музикална и танцова феерия. Те споделиха сцената с Регионален клуб “Традиция”.
В кулминация на вечерта се превърна мултимедийният пиротехнически спектакъл „Градът на съвремието“, организиран от Община Благоевград за празника на града.
Със средствата на визуалните изкуства, пиротехниката, светлините ефекти и вдъхновяваща музика стотици жители и гости на Благоевград видяха впечатляващия съвременен облик на града. Инфраструктурни проекти оживяха под светлината на грандиозната заря. Огнени фигури избухнаха от сградата на Американския университет и площадното пространство. Над града се изсипа дъжд от светлини. Това беше най-мащабното шоу правено досега в Благоевград.
Канонадата продължи няколко минути, съпроводена от въздействаща музика и заедно с фойерверките, разпръскващи палитри от цветове, предизвикаха възхита сред публиката.
Друг акцент в честванията беше тържествената сесия на Общинския съвет, на която официално бяха наградени творци и общественици със званието „Почетен гражданин“. С отличията бяха удостоени проф. Васил Жечев и Стоян Тончев. Посмъртно званието бе връчено на Федя Яков и Кирил Александров.
Вчера със стипендия „5 октомври“ за постижения в различни области бяха наградени и 10 ученици, сред тях са: Теохар Спиров, Християн Весков, Изабела Василева, Дамяна Ирибозова, Божидара Каракичева, Ивана Малчова, Ивона Малчова, Наско Миков, Любомир Дракалийски и Калина Захариева.
„От името на всички нас наградените искам сърдечно да благодаря на Община Благоевград за топлото отношение и голямата подкрепа, която получаваме във всички сфери. Обещавам ви, че ще продължим да прославяме Благоевград с нашите успехи, защото тук сме израснали и тук е нашето сърце“, каза ученикът в ЕГ „Акад. Л. Стоянов“
Наско Миков.
Може да бъде изображение с 10 души, осветление, акордеон, високоговорител, тълпа, концерт и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 4 души, костюм и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 7 души, цигулка и тамбура
Може да бъде изображение с 7 души, цигулка и концерт
Може да бъде изображение с 9 души, танцуващи хора, цигулка, костюм, знаме, концерт и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 7 души, танцуващи хора, костюм, знаме и текстово съобщение
Може да бъде изображение с осветление, тълпа и концерт
Може да бъде изображение с 2 души, осветление, високоговорител, тълпа и концерт
Може да бъде изображение с 11 души, паметник, улица и нощ
Може да бъде изображение с танцуване, осветление и концерт
Може да бъде изображение с 6 души, костюм и текстово съобщение
Може да бъде изображение с осветление и тълпа
Може да бъде изображение с 11 души, високоговорител, осветление, акордеон, цигулка, саксофон, кларинет и барабан
Може да бъде изображение с 7 души, танцуващи хора и костюм
Може да бъде изображение с 8 души и тълпа
Може да бъде изображение с 6 души, тълпа и текстово съобщение
Може да бъде изображение с огън, фойерверк и фойерверки
Може да бъде изображение с фойерверк, фойерверки и нощ
Може да бъде изображение с фойерверки
Може да бъде изображение с 11 души и текстово съобщение

Свързани новини

Млада майка осъди община Благоевград, вижте защо…

vesito

Защо 11 години държавата води битка за имотите на Братя Галеви, но без резултат

vesito

Над 10 000 участници пристигат тази събота и неделя на ХХ Юбилеен Фестивал “Симитлия – Древната земя на кукерите“ 2024

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.