Одобрени са пет проекта в община Сандански за подобряване на условията за спорт и физическа активност в училище

В подкрепа на образованието и спорта!
Над 1 млн. лв. ще бъдат инвестирани в спортната инфраструктура в община Сандански.
Разширяването, модернизирането и реконструкцията на образователната инфраструктура в община Сандански са част от заложените дейности в петте проекта, които са одобрени от Министерството на образованието и науката по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2026 г.
Чрез реализацията на тези проекти, спортната и училищна база в образователните заведения ще създаде условия за пълноценно практикуване на спорт и спортни дейности, както и ще повиши комфорта и образователната среда за учениците в община Сандански.
Проектите, които са одобрени за финансиране са за основен ремонт на физкултурния салон във II ОУ „Христо Смирненски“ и ПГ „Яне Сандански“, изграждане на нови спортни площадки в Спортно училище, град Сандански, Професионална техническа гимназия и ОУ „Братя Миладинови“, с. Склаве. В IОУ „Св. Климент Охридски“ ще бъде финансиран проект за цялостна реконструкция и ремонт на съществуващата спортна площадка.
Предвидените средства са на обща стойност 1 091 640 лв., разпределени, както следва:
– IIОУ „Христо Смирненски“ и ПГ „Яне Сандански“ – 597 хил. лв.
– Спортно училище, град Сандански – 200 хил. лв.
– Професионална техническа гимназия – 48 хил. лв.
– IОУ „Св. Климент Охридски“ – 198 640 лв.
– ОУ „Братя Миладинови“ – 48 хил. лв.
Чрез реализацията на одобрените проекти ще се намалят ниските нива на физическа активност на децата и подрастващите и ще насърчи физическата активност и подкрепа за здравословния начин на живост сред учениците.
Модернизирането на спортната база на училищата и създаването на условия за пълноценна физическа активност, е сред приоритетите на община Сандански за развитие на сектор Образование.

Свързани новини

Бременна жена с коронавирус почина в болницата в Благоевград

vesito

Кметът Първан Дангов: Незаконни гонки се вихрят на летището край с. Крайници, с безгласното съгласие на полицията

vesito

Pulse Festival събра над 500 любители на активната почивка в Grand Hotel Bansko

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.