Д-р Георги Георгиев стана председател на Районната колегия на Българския лекарски съюз в Пиринско

Управителят на онкоболницата „Св. Мина“ д-р Георги Георгиев е новият председател на Районната колегия на Българския лекарски съюз в Пиринско. Неговата кандидатура бе единствената, издигната на провелото се отчетно-изборно събрание след изтичане на втория мандат на досегашния председател д-р Дафина Тачова. В провелото се гласуване 57-те делегати подкрепиха единодушно д-р Георги Георгиев и избраха за негови зам. председатели д-р Йоан Ников от Сандански и д-р Георги Мегданов от Гоце Делчев, а за секретар д-р Съби Хаджиев. В УС на сдружението влязоха още д-р Дафина Тачова, д-р Снежана Хаджиева, д-р Христо Георгиев, а за председатели на етичната и контролната комисия бяха избрани д-р Бойко Терзийски и д-р Илонка Седлоева.

„Основният ми приоритет, който ще бъде водещ през 3-годишния ми мандат, е активен диалог с лекарите – над 800 в Благоевградска област, за постигане на общи позиции по всички проблеми в здравеопазването и предлагане на решения. Предвиждам да привлечем повече млади лекари, за да може да има естествена смяна на поколенията в управителните органи на организацията”, заяви за „Струма“ д-р Георги Георгиев.

Той добави, че една от първите му задачи е да проведе обучителен семинар с лекарите от болничната, доболничната помощ и лекарите специалисти за приложение на интерактивния справочник за диагностика и лечение на Covid-19, който бе разработен  от благоевградските лекари баща и син д-р Димитър Димитров и д-р Георги Димитров, и софийския лекар инфекционист д-р Трифон Вълков.

„Ние сме много горди с постижението на нашите лекари, които разработиха интерактивния справочник, който бе приет от БЛС и Министерство на здравеопазването и може да се намери на нашите интернет платформи. Проектът е матрица, която ще се надгражда съобразно последните научни доказателства в медицинската наука по отношение Covid-19. Обсъжда се възможността за създаване в бъдеще на мобилно приложение /апликация/ на документа. С началника на хирургичното отделение на МБАЛ – Благоевград д-р Димитър Димитров сме в много добра комуникация, другата седмица имаме среща и плановете ми са след като получа методическите указания, да започнем обучението на лекарите”, заяви д-р Георгиев.

Шефът на СБАЛО „Св. Мина“ е с 32-годишен стаж като лекар, специалността му е клинична патология.

Източник: вестник Струма

Свързани новини

Атанас Стоянов: Населените места в община Сандански винаги са били от особена важност, така ще бъде и занапред

vesito

„Спортувай активно, живей здравословно“ – проект на Баскетболен клуб „Вихрен“ за достъп на младежи до спортни дейности

vesito

Нов рекорд на ОбС Благоевград! 71 точки за разглеждане на сесия! Местните парламентаристи решават дали ще има черква на пазара

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.