Новият кмет на Благоевград Илко Стоянов: Хората искат промяна и развитие!

Жителите на Благоевград искат промяна и развитие. Така коментира резултатите от вота новоизбраният кмет на Благоевград Илко Стоянов. Кандидатът на „Има такъв народ“ получи 3000 гласа повече от Румен Томов, който бе досега на кметския стол и получи подкрепата на БСП.

„Първото нещо, което ще направя е да започна работа и да проверя нещата чисто рутинно. За мен няма значение кой от кой екип е, в момента, в който открия нарушение, ще бъдете запознати с него публично и ще бъде предадено на компетентните органи“, заяви новият кмет.

„Ще имам чисто нова структура, изключително експертна и с доста редуцирани заместник кметове, с нови дирекции. Така, че всеки, който се впише в тази структура, ще му бъде даден шанс, но да си върши работата“, заяви още Илко Стоянов в ефира на БТВ.

За работата си с общинския съвет той посочи, че ще бъде публична и прозрачна.

Илко Стоянов беше категоричен, че ще предпочете да бъде кмет на община Благоевград, вместо депутат. „Още на 12 юли ще подам заявление на не бъде избиран за народен представител. Няма да ставам народен представител, вече съм избран за кмет“, каза той.

За Илко Стоянов са гласували 55.80% или 10 406 избиратели, отишли до изборите урни. Втори остава Румен Томов с 40.93%, а гласа си за него са дали 7 632 избиратели. Малко над 600 избиратели са отбелязали „Не подкрепям никого“ по данни на Общинската избирателна комисия. Гласувалите на втори тур за кмет на общината са близо 28.50 процента от избирателите.

Свързани новини

Приключи ремонтът на ул. „Вардар“ в Кресна

vesito

Румен Томов представя програма за развитието на община Благоевград

vesito

Времето днес, прогноза за събота, 9 март

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.