Ден на цветята в община Банско

В община Банско вярваме, че да живеем сред красота е важно, а цветята имат силата да преобразят в картина всяко място.

Много радост от приятната изненада предизвика инициативата на общинския отдел „Озеленяване” за даряване на цветя. Жители и гости на Банско получаваха днес като дар саксии с живи цветя. Веселите усмивки на децата от НУ”Св.Паисий Хилендарски” и СУ”Неофит Рилски”, които подаряваха цветята, добавиха още слънчеви краски в инициативата.

Дамите от пенсионерския клуб в Банско също бяха зарадвани с цветя. Заместник кметът Костадин Атанасов ги поднесе лично на жените с пожелания за здраве и добро настроение.

В Международния екокалендар, 2 юли е записан като Ден на цветята. По този повод, в продължение на седмица преди празника, банскалии имаха възможност да получат безвъзмездно разсад на едногодишни и многогодишни растения, отгледан от общинските работници по озеленяването за зацветяване на обществените терени.

Свързани новини

Пожарникари хванаха змия в социален дом в Дупница

vesito

Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда“ стартира в Банско.

vesito

Ученички от Благоевград колабираха след употреба на алкохол

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.