Д-р Георги Георгиев стана председател на Районната колегия на Българския лекарски съюз в Пиринско

Управителят на онкоболницата „Св. Мина“ д-р Георги Георгиев е новият председател на Районната колегия на Българския лекарски съюз в Пиринско. Неговата кандидатура бе единствената, издигната на провелото се отчетно-изборно събрание след изтичане на втория мандат на досегашния председател д-р Дафина Тачова. В провелото се гласуване 57-те делегати подкрепиха единодушно д-р Георги Георгиев и избраха за негови зам. председатели д-р Йоан Ников от Сандански и д-р Георги Мегданов от Гоце Делчев, а за секретар д-р Съби Хаджиев. В УС на сдружението влязоха още д-р Дафина Тачова, д-р Снежана Хаджиева, д-р Христо Георгиев, а за председатели на етичната и контролната комисия бяха избрани д-р Бойко Терзийски и д-р Илонка Седлоева.

„Основният ми приоритет, който ще бъде водещ през 3-годишния ми мандат, е активен диалог с лекарите – над 800 в Благоевградска област, за постигане на общи позиции по всички проблеми в здравеопазването и предлагане на решения. Предвиждам да привлечем повече млади лекари, за да може да има естествена смяна на поколенията в управителните органи на организацията”, заяви за „Струма“ д-р Георги Георгиев.

Той добави, че една от първите му задачи е да проведе обучителен семинар с лекарите от болничната, доболничната помощ и лекарите специалисти за приложение на интерактивния справочник за диагностика и лечение на Covid-19, който бе разработен  от благоевградските лекари баща и син д-р Димитър Димитров и д-р Георги Димитров, и софийския лекар инфекционист д-р Трифон Вълков.

„Ние сме много горди с постижението на нашите лекари, които разработиха интерактивния справочник, който бе приет от БЛС и Министерство на здравеопазването и може да се намери на нашите интернет платформи. Проектът е матрица, която ще се надгражда съобразно последните научни доказателства в медицинската наука по отношение Covid-19. Обсъжда се възможността за създаване в бъдеще на мобилно приложение /апликация/ на документа. С началника на хирургичното отделение на МБАЛ – Благоевград д-р Димитър Димитров сме в много добра комуникация, другата седмица имаме среща и плановете ми са след като получа методическите указания, да започнем обучението на лекарите”, заяви д-р Георгиев.

Шефът на СБАЛО „Св. Мина“ е с 32-годишен стаж като лекар, специалността му е клинична патология.

Източник: вестник Струма

Свързани новини

Жена е в тежко състояние, пометена на пешеходна пътека в Благоевград

vesito

Видими резултати в община Кресна

vesito

Скандал гръмна след пожара! Шефката на ТЕЛК-1 в Благоевград д-р Елена Дюлгерова живяла незаконно в дома в кв. „Струмско“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.