Община Благоевград е домакин на Държавно лично-отборно първенство по спортна гимнастика за купи „Република България“

На 22 и 23 март зала „Скаптопара“ в Благоевград събира най-добрите състезатели на България по спортна гимнастика. Поводът е Държавно лично-отборно първенство по спортна гимнастика за купи „Република България“. То ще бъде открито в 13:30 ч. на 22 март от кмета на общината Методи Байкушев в присъствието на председателя и генералния секретар на Българската федерация по гимнастика (БФГ) Красимир Дунев и Йордан Йовчев, и председателите на Техническите комитети и главни съдии Цветана Добрева – за жени, и Тодор Тодоров – за мъже.

В първенството ще участват 165 състезатели от 17 клуба от цялата страна, разпределени в 6 възрастни групи: юноши старша възраст, младежи, мъже, девойки старша възраст, кадетки и жени, сред които и благоевградските клубове ГСК “Любчо Солачки” и ГСК “ Пирин Благоевград 2011”. В надпреварата ще се включат и едни от най-добрите състезатели при мъжете Еди Пенев, Йордан Александров, Божидар Златанов, Димитър Димитров, които се борят за спечелване на квота за Олимпийските игри в Париж през 2024 г., както и най-добрата българска състезателка Валентина Георгиева, носител на златен медал от състоялата се в началото на март надпревара за Световната купа в гр. Баку, Азербайджан. Георгиева вече има квота за участие в Олимпийските игри. На състезанието ще бъдат определени квотите за състава за предстоящото Европейско първенство през м. април -май в гр. Римини, Италия.

Събитието се организира от Българската федерация по спортна гимнастика със съдействието на Община Благоевград.

Свързани новини

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на област Благоевград, обслужвана от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, за периода 21.09-25.09.2020 г.

vesito

Бачево празнува, честит Тодоровден!

vesito

Публично обсъждане на проекта на бюджет за 2023 година на община Сатовча

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.