Община Благоевград е домакин на Държавно лично-отборно първенство по спортна гимнастика за купи „Република България“

На 22 и 23 март зала „Скаптопара“ в Благоевград събира най-добрите състезатели на България по спортна гимнастика. Поводът е Държавно лично-отборно първенство по спортна гимнастика за купи „Република България“. То ще бъде открито в 13:30 ч. на 22 март от кмета на общината Методи Байкушев в присъствието на председателя и генералния секретар на Българската федерация по гимнастика (БФГ) Красимир Дунев и Йордан Йовчев, и председателите на Техническите комитети и главни съдии Цветана Добрева – за жени, и Тодор Тодоров – за мъже.

В първенството ще участват 165 състезатели от 17 клуба от цялата страна, разпределени в 6 възрастни групи: юноши старша възраст, младежи, мъже, девойки старша възраст, кадетки и жени, сред които и благоевградските клубове ГСК “Любчо Солачки” и ГСК “ Пирин Благоевград 2011”. В надпреварата ще се включат и едни от най-добрите състезатели при мъжете Еди Пенев, Йордан Александров, Божидар Златанов, Димитър Димитров, които се борят за спечелване на квота за Олимпийските игри в Париж през 2024 г., както и най-добрата българска състезателка Валентина Георгиева, носител на златен медал от състоялата се в началото на март надпревара за Световната купа в гр. Баку, Азербайджан. Георгиева вече има квота за участие в Олимпийските игри. На състезанието ще бъдат определени квотите за състава за предстоящото Европейско първенство през м. април -май в гр. Римини, Италия.

Събитието се организира от Българската федерация по спортна гимнастика със съдействието на Община Благоевград.

Свързани новини

Алпийците на ски клуб „Юлен“ с призови класирания в три шампионата

vesito

Деца от пет училища от цялата страна избраха Сандански за своя еколагер

vesito

С всеки нов пролетен ден Банско става все по-красиво и цветно

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.