ЕРМ ЗАПАД СЪДЕЙСТВА ЗА СПАСЯВАНЕ НА ЧЕТИРИ ЩЪРКЕЛЧЕТА, ОСТАНАЛИ БЕЗ РОДИТЕЛ
Птиците ще бъдат отгледани в Спасителния център за диви животни на „Зелени Балкани“ в Стара Загора

Електроразпределителни мрежи Запад (доскоро ЧЕЗ Разпределение) оказа съдействие за спасяване на четири щъркелчета в с. Йоглав, област Ловеч. Малките били останали без един родител, след като птицата се заплела в сезал. Вторият родител нямал физическа възможност да им носи храна в периода на интензивно хранене и растеж.

Служител на ЕРМ Запад е свалил малките от гнездото на стълба, след което те са поверени на грижите на Спасителния център за диви животни на „Зелени Балкани“ в Стара Загора. Там малките ще бъдат отгледани до момента, в който ще трябва да отлетят на юг през септември.

Спасителната акция е проведена под надзора на представители от РИОСВ Плевен, които са координирали дейностите.

Опазването на живота на дивите птици е част от дългосрочната политика на ЕРМ Запад за съхранение на биологичното разнообразие. Двата най-мащабни проекта на дружеството са „Живот за птиците“ и „Безопасен полет за птиците на Дунав“, в рамките на които то предприема различни мерки за обезопасяване на мрежата, за да предотврати инциденти и да защити птиците. Сред най-популярните дейности е монтирането на платформи за щъркелови гнезда, като до момента по този начин са обезопасени 820 гнезда. Проектите се изпълняват съвместно с Българското дружество за защита на птиците и са съфинансирани от ЕС по програма LIFE.

Свързани новини

Времето днес, прогноза за сряда, 13 март

vesito

150 хил. лева за два месеца са похарчили депутатите за гориво

vesito

Община Кюстендил започна принудителното преместване на излезли от употреба моторни превозни средства

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.