ЕРМ ЗАПАД СЪДЕЙСТВА ЗА СПАСЯВАНЕ НА ЧЕТИРИ ЩЪРКЕЛЧЕТА, ОСТАНАЛИ БЕЗ РОДИТЕЛ
Птиците ще бъдат отгледани в Спасителния център за диви животни на „Зелени Балкани“ в Стара Загора

Електроразпределителни мрежи Запад (доскоро ЧЕЗ Разпределение) оказа съдействие за спасяване на четири щъркелчета в с. Йоглав, област Ловеч. Малките били останали без един родител, след като птицата се заплела в сезал. Вторият родител нямал физическа възможност да им носи храна в периода на интензивно хранене и растеж.

Служител на ЕРМ Запад е свалил малките от гнездото на стълба, след което те са поверени на грижите на Спасителния център за диви животни на „Зелени Балкани“ в Стара Загора. Там малките ще бъдат отгледани до момента, в който ще трябва да отлетят на юг през септември.

Спасителната акция е проведена под надзора на представители от РИОСВ Плевен, които са координирали дейностите.

Опазването на живота на дивите птици е част от дългосрочната политика на ЕРМ Запад за съхранение на биологичното разнообразие. Двата най-мащабни проекта на дружеството са „Живот за птиците“ и „Безопасен полет за птиците на Дунав“, в рамките на които то предприема различни мерки за обезопасяване на мрежата, за да предотврати инциденти и да защити птиците. Сред най-популярните дейности е монтирането на платформи за щъркелови гнезда, като до момента по този начин са обезопасени 820 гнезда. Проектите се изпълняват съвместно с Българското дружество за защита на птиците и са съфинансирани от ЕС по програма LIFE.

Свързани новини

Времето днес, прогноза за петък, 15 декември

vesito

Хотелиери се гмуркат за миди в морето да покажат, че водата е чиста

vesito

Почитаме Свети Цар Борис I! Хиляди празнуват имен ден

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.