/Видео/ Видни личности издигнаха Андон Тодоров за независим кандидат – кмет и заявиха: Той има опита и идеите за развитието на Благоевград!

Видни общественици издигнаха кандидатурата на председателя на ОбС Благоевград Андон Тодоров за кмет на Благоевград. Те сформираха Инициативен комитет с председател Димитър Ирибозов. Всички са на мнение, че Андон Тодоров е най- подходящия човек, който трябва да заеме ръководния пост в община Благоевград.

Това стана ясно на срещата вчера в зала “22 Септември“, на която официално бе издигната кандидатурата му.

Членове са архитект К. Христов, Калин Грънчавов, д-р Ирина Смилкова, бившият областен управител на Благоевград Бисер Михайлов, зам.-областният управител Иван Стоянов, както и бившият ректор на ЮЗУ проф. Антони Стоилов. Всички са на мнение, че е нужен човек с опит и познания, който да промени облика на Благоевград.

„Господин Тодоров е човек на действието, не на обещанията. Има опита, идеите за развитието на Благоевград. Смятаме, че Благоевград има нужда от такъв смел човек, той милее за Благоевград и иска да го промени. Благоевград няма време за експерименти с кметското място„, категоричен е Димитър Ирибизов.

Димитър Ирибозов е родом от Благоевград, но от години работи в София. Той е инженер по професия, завършил е Техническия университет в столицата. Бивш директор на Пощата в областния център. В момента работи в голяма международна компания в София.

Димитър Ирибозов никога не е бил партиен член. Макар че работи в столицата, Димитър Ирибозов никога не е късал връзката си с родния град. Всеки уикенд се прибира у дома и наблюдава отблизо развитието на областния център.

За членовете на Инициативния комитет не е нужно специално представяне, защото са добре познати, всички са изключителни специалисти в своята област като архитект К. Христов, бившия председател на „Съюза на офицери и сержанти от запаса и резерва” о.р. полковник Калин Грънчаров.

Бисер Михаилов е сред активистите на ГЕРБ и бивш областен управител на Благоевград, а Иван Стоянов сега е зам.-областен управител и общински председател на ВМРО в Благоевград.

Елина Смилкова е пулмолог и работи на първа линия във Вътрешно отделение на МБАЛ „Пулс“ -Благоевград от самото начало на избухването на заразата. пациентите и я определят като всеотдаен лекар, човек с голямо сърце. Тя лекува болните от коронавирус и се бори за живота им.

За миг не се поддава на страха и колебанието, а работи със сърце и всеотдайност.
Д-р Елина Смилкова е любезна и лъчезарна и изцяло отдадена на своята работа ката пулмолог. Отдавна е изградила име на перфекционист, чиито диагнози не подлежат на съмнение.

Проф. Антони Стоилов е бивш зам.-ректор и дългогодишен преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград. Води основни курсове за специалността българска филология: българска диалектология; българска морфология; правопис и правоговор; съвременен български език; съвременен български език за чужденци. Автор е на многобройни изследвания върху българските диалекти, преимуществено – от района на Югозападна България.

Кандидатурата на Андон Тодоров подкрепиха ПП ГЕРБ, ВМРО, земеделци, еколози от Зелените, офицери и сержанти от запаса, неправителствени организации. Очаква се подкрепа към него да заявят и други формации.

 

Свързани новини

Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОДМВР – Благоевград

vesito

Поздрав от кмета на Благоевград Методи Байкушев по повод Рамазан Байрам!

vesito

Изгодни цени и професионално обслужване при ГТП Савов

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.