/Видео/ Видни личности издигнаха Андон Тодоров за независим кандидат – кмет и заявиха: Той има опита и идеите за развитието на Благоевград!

Видни общественици издигнаха кандидатурата на председателя на ОбС Благоевград Андон Тодоров за кмет на Благоевград. Те сформираха Инициативен комитет с председател Димитър Ирибозов. Всички са на мнение, че Андон Тодоров е най- подходящия човек, който трябва да заеме ръководния пост в община Благоевград.

Това стана ясно на срещата вчера в зала “22 Септември“, на която официално бе издигната кандидатурата му.

Членове са архитект К. Христов, Калин Грънчавов, д-р Ирина Смилкова, бившият областен управител на Благоевград Бисер Михайлов, зам.-областният управител Иван Стоянов, както и бившият ректор на ЮЗУ проф. Антони Стоилов. Всички са на мнение, че е нужен човек с опит и познания, който да промени облика на Благоевград.

„Господин Тодоров е човек на действието, не на обещанията. Има опита, идеите за развитието на Благоевград. Смятаме, че Благоевград има нужда от такъв смел човек, той милее за Благоевград и иска да го промени. Благоевград няма време за експерименти с кметското място„, категоричен е Димитър Ирибизов.

Димитър Ирибозов е родом от Благоевград, но от години работи в София. Той е инженер по професия, завършил е Техническия университет в столицата. Бивш директор на Пощата в областния център. В момента работи в голяма международна компания в София.

Димитър Ирибозов никога не е бил партиен член. Макар че работи в столицата, Димитър Ирибозов никога не е късал връзката си с родния град. Всеки уикенд се прибира у дома и наблюдава отблизо развитието на областния център.

За членовете на Инициативния комитет не е нужно специално представяне, защото са добре познати, всички са изключителни специалисти в своята област като архитект К. Христов, бившия председател на „Съюза на офицери и сержанти от запаса и резерва” о.р. полковник Калин Грънчаров.

Бисер Михаилов е сред активистите на ГЕРБ и бивш областен управител на Благоевград, а Иван Стоянов сега е зам.-областен управител и общински председател на ВМРО в Благоевград.

Елина Смилкова е пулмолог и работи на първа линия във Вътрешно отделение на МБАЛ „Пулс“ -Благоевград от самото начало на избухването на заразата. пациентите и я определят като всеотдаен лекар, човек с голямо сърце. Тя лекува болните от коронавирус и се бори за живота им.

За миг не се поддава на страха и колебанието, а работи със сърце и всеотдайност.
Д-р Елина Смилкова е любезна и лъчезарна и изцяло отдадена на своята работа ката пулмолог. Отдавна е изградила име на перфекционист, чиито диагнози не подлежат на съмнение.

Проф. Антони Стоилов е бивш зам.-ректор и дългогодишен преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград. Води основни курсове за специалността българска филология: българска диалектология; българска морфология; правопис и правоговор; съвременен български език; съвременен български език за чужденци. Автор е на многобройни изследвания върху българските диалекти, преимуществено – от района на Югозападна България.

Кандидатурата на Андон Тодоров подкрепиха ПП ГЕРБ, ВМРО, земеделци, еколози от Зелените, офицери и сержанти от запаса, неправителствени организации. Очаква се подкрепа към него да заявят и други формации.

 

Свързани новини

Купон: Третият випуск ЮЗУ акушерки се дипломира

vesito

/Видео/ Цветозар Балабанов алармира за произвол при доставянето на плодове и мляко в детските градини в Благоевград

vesito

Наглостта е безкрайна! Лъснаха огромни финансови разхищения от екипа “Камбитов“. Зам.кметове си разпределяли огромни суми от общинска фирма, управителят лапнал над 30 хил.лв. от печалбата
Избягвани са обществени поръчки, парите са разпределяни на близки фирми?

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.