/Видео/ Съветничката Лилия Мечева с питане за финансовите стимули за раждане на трето дете, категорична: Наредбата не работи добре!

Общинската съветничка от ПП“Партия на Зелените“ Лилия Мечева отправи интересно питане към кметското ръководство на извънредното заседание днес. Въпросите и бяха свързани с прилагането на Наредба за отпускане и изплащане на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и отглеждането на деца на територията на Община Благоевград.

„Във връзка с взетото решение бих желала да попитам.Колко жители на територията на Община Благоевград, са получили финансов стимул за раждане и отглеждане на трето дете?“, попита Мечева.

От ръководството и обясниха,че трябва да направят справка,за и отговорят, но Мечева изтъкна,че има отговор и подчерта,че наредбата не работи добре.

До сега 7 семейства са кандидатствали и 5 семейства са получили, каза Мечева. Тя предложи да се направят промени в наредбата и да се включи в прилагането и за второ дете и по този начин ще се стимулират повече семейства.

Тя обясни,че Наредба за отпускане и изплащане на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и отглеждането на деца на територията на Община Благоевград е дело на ПП“Партия на Зелените“, и от общината са я заимствали.

Свързани новини

Тъжна вест! След рядко генетично заболяване почина начален учител от Благоевград

vesito

Мъж почина при катастрофа край Петрич

vesito

Силен старт на българските юноши и девойки на турнир по плуване в Гърция

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.