/Видео/ Съветничката Лилия Мечева с питане за финансовите стимули за раждане на трето дете, категорична: Наредбата не работи добре!

Общинската съветничка от ПП“Партия на Зелените“ Лилия Мечева отправи интересно питане към кметското ръководство на извънредното заседание днес. Въпросите и бяха свързани с прилагането на Наредба за отпускане и изплащане на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и отглеждането на деца на територията на Община Благоевград.

„Във връзка с взетото решение бих желала да попитам.Колко жители на територията на Община Благоевград, са получили финансов стимул за раждане и отглеждане на трето дете?“, попита Мечева.

От ръководството и обясниха,че трябва да направят справка,за и отговорят, но Мечева изтъкна,че има отговор и подчерта,че наредбата не работи добре.

До сега 7 семейства са кандидатствали и 5 семейства са получили, каза Мечева. Тя предложи да се направят промени в наредбата и да се включи в прилагането и за второ дете и по този начин ще се стимулират повече семейства.

Тя обясни,че Наредба за отпускане и изплащане на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и отглеждането на деца на територията на Община Благоевград е дело на ПП“Партия на Зелените“, и от общината са я заимствали.

Свързани новини

Времето днес, прогноза за неделя, 25 февруари

vesito

Отиде си футболна легенда от село Коларово  

vesito

Така цялостното завършване на аутобана ще стане факт към 2030 година, Еврокомисията каза ДА за изнасяне на Струма извън дефилето

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.