С 20 % намаляват данъците на най-масовите автомобили в община Кюстендил

По предложение на кмета инж. Атанасов с 20 % намаляват данъците на най-масовите автомобили в община Кюстендил, автомобилите категория Евро 1 и Евро 2
Предложените от кмета на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов промени в Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на община Кюстендил бяха гласувани на сесията на Общински съвет през декември. Промените касаят най- масовите автомобили, които се ползват от хората с ниски доходи, посочи инж. Атанасов.
Към 10.11.2023 г. регистрираните на територията на Община Кюстендил леки и товарни моторни превозни средства до 3,5 тона са 20 372 бр., от тях 4 443 броя са без екологична категория или с Евро 1 и Евро 2.
Чрез въвеждане на ниската стойност на коефициента, предвиден от закона за автомобили без екологична категория или такава равна на Евро 1 и Евро 2 , се цели финансово облекчаване на онази част от населението, която има по- ниски доходи, защото коефициентите над 1,1 увеличават общия размер на данъка.
„Знаете, че подобно обещание бях поел в предизборната кампания и дойде време да го изпълним. Така ще облекчим хората, които имат най- ниски доходи на територията на община Кюстендил. Да могат да ползват своите коли, а не да бъдат принудени да ги бракуват или да ги продават. Тази несправедливост вече е отстранена и техните данъци ще бъдат намалени с 20 %.Това се получава, защото екологичната компонента беше завишена на 1.3 от предишното ръководство. В момента компонентата се намалява на 1.1, което означава 20 % намаление на данъка на тези автомобили“, коментира инж. Атанасов.

Свързани новини

Предстои изпълнението на най-мащабния проект за подмяна на водопровод в Петрич

vesito

Всяко от 7-е Рилски езера си има име – знаете ли ги

vesito

Вижте къде ще спират водата в Благоевград утре

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.