В кои случаи бондингът е подходящ и в кои не е?

В кои случаи бондингът е подходящ и в кои не е?

Дори и да извършвате правилна грижа за вашата усмивка, да се стараете за оралната си хигиена, както и да посещавате денталния си специалист периодично – никой не е застрахован от възникването на непредвидени обстоятелства и проблеми.

Зъбните несъвършенства могат да се коригират по съвременен и иновативен начин – чрез бондинг. Тази процедура е минимално инвазивна, с много висока ефективност и подходяща при редица зъбни несъвършенства.

Какво представлява бондинга, кога се извършва и кога не е препоръчително? От Medical Dent споделят повече по темата.

Какво представлява бондингът?

Това е естетична процедура, която цели да коригира несъвършенства в областта на денталните органи по максимално безболезнен и комфортен за пациентите начин. Бондингът се извършва в рамките на едно посещение при зъболекар, като за целта се използва композитен материал, изработен от фотополимер, който се фиксира върху зъбната повърхност.

Кога се препоръчва и кога не е подходящо да се извършва?

За да знаете дали тази процедура е подходящи или не за вас, се запознайте основните причини, поради които се извършва:

  • наличие на петна по зъбната повърхност – когато зъбите не подлежат на избелване, могат да възвърнат естетическата си функция и белота благодарение на фотополимерния композитен материал, който се слива цветово с естествените зъби;
  • при счупени или назъбени ръбове, при пукване, вследствие на травми, както и други такива, които влияят върху целостта на зъба;
  • при треми – разстоянието между дъвкателните органи може да бъде коригирано посредством бондинг;
  • възстановяване на зъбна структура – когато има малко загуба на зъбна структура поради кариозни процеси, тази процедура може да помогне за възстановяването на функционалността и красивия вид на дъвкателните органи.

Това са част от случаите, които екипът на Medical Dent споделя. Всичко зависи от индивидуалността и състоянието на усмивката ви.

Кога не е препоръчително да се извършва тази корекция?

Преди осъществяването на процедурата и поставяне на композитния материал, денталният специалист ще направи подроба оценка на състоянието на устата ви.

Бондинг не се препоръчва при възпалени венци, протичащи заболявания, като гингивит и пародонтит, наличие на кариеси, абсцеси и други.

Консултирайте се с вашия специалист, който да направи индивидуална преценка за нуждите на оралното ви здраве и естетика.

 

Свързани новини

Хороскопът на Алена: Близнаците да очакват конфликти, Раците се претоварват с работа

vesito

Анна Калинска загуби на финала в Дубай

Regiona

Хороскопът на Алена: Овните се доказват като знаещи и можещи, Телците да си приготвят пари в брой

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.