След 10 години чакане: Започва ремонт на ГКПП „Станке Лисичково“

Години наред граничен пункт „Станке Лисичково“, който свързва България с Република Северна Македония, тъне в разруха. Но след десетилетия чакане от днес официално започва ремонтът на пункта, съобщи БНТ. Проектът предвижда изграждане на три трасета- две за леки автомобили и едно за тежкотоварни камиони. Досега имаше само по една лента на вход и на изход.

Ще има и нови площадки за дезинфекция, хладилен контейнер и рентген, нови кабини, осветление и козирка. На мястото на старите ще бъдат построени нова административна сграда, халета за щателна митническа проверка, санитарни помещения за преминаващите, както и цялата прилежаща водопроводна и комуникационна инфраструктура. Възложител на реконструкцията на граничния пункт е Агенция „Митници“, а стойността на проекта е близо 16 милиона лева, като срокът за изпълнение е 180 дни.

Свързани новини

В Благоевград почетоха паметта на Джовани Фалконе

vesito

Кметът на Банско поздрави Светла Барякова по повод нейното пенсиониране

vesito

Броени дни до „Банско Опера Фест“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.