Протестът на енергетици и миньори продължава, остава блокадата на АМ Струма

Блокадата на АМ „Струма“ при Дупница, започнала в понеделник, ще продължи и днес до решаване на проблемите с Регионалния справедлив преход и изпълнението на 6-те точки, изпратени до парламентарните групи в НС, обявиха организаторите. По минимум 100 протестиращи ще са на аутобана при пътен възел „Бинека“, като движенето е спряно в двете посоки. Полиция и жандармерия охранява блокирания участък и подходите към него. Направен е график за редуване на протестиращите на по 8 часа – тези, които не са в дежурство и на смяна, са на АМ „Струма“.

Снощи от ТЕЦ-а докараха и агрегат, за да се осигури ток за през нощта. Осигурява се и храна, сандвичи, и вода, за групата на протеста. Енергетиците и миньорите са решени да водят битката до край, докато не получат гаранции, че несправедливият и несъстоятелен според тях План за справедлив преход не бъде променен, не получат гаранции за работата  и поминъка си. Йоанис Панайотис, вицепрезидент на КТ „Подкрепа“, дойде при протестиращите и заяви: „Това е борба, която ще се отрази върху всеки един български гражданин. Борбата на тези хора е борба на всички нас“.

Свързани новини

Нов четиризвезден хотел в Банско

vesito

Екипът на Община Разлог отбеляза пенсионирането на Емилия Даракчиева.

vesito

Планински спасители от Банско: Тенденцията е за намаляване на спасителите

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.