След пет дни протести: Започват преговори между миньори и управляващи

На петия ден от протестите на енергетици и миньори контактна група от протестиращи тръгва към столицата за среща с властта. Дотук се стигна, след като вчера първата покана за среща с премиера  Денков в Мините бе отказана от протестиращите, а по-късно премиерът промени форматът и мястото на разговорите – в тях вече са поканени и потвърдили, че ще присъстват парламентарните групи на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ.

Пред  блокиралите АМ Тракия в петия ден от протестите лидерът на Подкрепа в Мини „Марица-изток“ Бисер Бинев заяви пред БНР, че волята на хората са на разговорите да присъстват представители на всички парламентарни групи. Ако това не се случи, контактната група няма да участва в срещата. А тя е насрочена за 11 часа в Народното събрание..  От вчера са ясни и основните искания  на протестиращите. Те са формулирани в шест точки. /Трафик нюз

Свързани новини

Петър Мицин – Изгряваща звезда

vesito

Времето днес, прогноза за сряда, 31 януари

vesito

Времето днес, прогноза за неделя, 25 юни

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.