Предлагат безплатна винетка и за собственици на електромобили

Хора с увреждания, които притежават електрически автомобили, също да могат да ползват безплатни винетки, предлагат депутатите от „Възраждане“ с промени в Закона за пътищата.
Според тях в сегашния закон има пропуск, тъй като е предвидено изискване за получаване на безплатна винетка, което електрическите автомобили не изпълняват, а именно кубатурата на двигателя. Това е така заради принципа на работа на електромобилите, които са с електрически двигател, посочват депутатите. Поради тази причина отАгенцията за социално подпомагане не отпускат безплатна винетка за такива коли. Затова те предлагат в закона да се допише ,че право на безплатна винетка имат и електрическите автомобили с мощност на мотора до 117,64 kW или 160 к.с.

Кой има право на безплатна е-винетка

С напредване на технологиите и развитието на изискванията за екологични норми в нашето общество, все повече хора ползват електрически автомобили, като е естествено  и хора с увреждания да могат да си купят такива, пише в мотивите към законопроекта./Pariteni.bg

Свързани новини

Интензивен трафик на “Кулата“

vesito

Еврохолд потвърждава стабилността на всички свои останали бизнеси и дъщерни дружества извън Евроинс Румъния  

vesito

Само 1 нов случай на коронавирус в област Благоевград за изминалите 24 часа, 27 са в страната

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.