Безплатен скрининг за бъбречна заболеваемост за жителите на община Кюстендил

Община Кюстендил и Българско дружество по нефрология (БДН) организират безплатен скрининг за бъбречна заболеваемост за жителите на общината.
Скринингът е за хора над 18 годишна възраст чрез лабораторни изследвания (кръв и урина) в лаборатория „РАМУС“ .Изследванията се правят от 07:30 ч. до 18:30 ч. за периода 12.02.2024 – 03.03.2024г. Чрез тях всеки може да провери състоянието на бъбречната си функция, т.е. своето бъбречно здраве. Целта на скрининга е рано да се открият хора с бъбречни заболявания, при които има неизявени симптоми на бъбречна болест. Скринингът може да установи ранно бъбречно увреждане и такова без оплаквания. Ранното диагностициране на бъбречна болест позволява успешно лечение. Българско дружество по нефрология може да ви помогне с навременна диагноза и успешно лечение.

Свързани новини

Над 70% от служителите в Kaufland България са жени
Пакет от 18 социални придобивки подпомагат ежедневието на жените-служители в компанията

vesito

Трудов инцидент в бирена фабрика в Благоевград! Мотокар блъсна 64-годишен работник, настанен е в болница

vesito

Секира: Хиляди шофьори няма да припарят до центъра на София от 1 декември! Ето защо

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.