Почина италианският мафиотски бос Матео Месина Денаро

Намиращият се зад решетките италиански мафиотски бос Матео Месина Денаро почина на 61 годишна възраст, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. Месина Денаро страдаше от рак в дебелото черво в последен стадий и беше преместен от затвора в болница в град Акуила, където е починал. Там постепенно лечението му срещу рака беше преустановено и той мина само на палиативно лечение. Преди няколко дни той изпадна в кома.

Матео Месина Денаро, който бе бос на Коза Ностра, беше арестуван през януари след 30-годишно укриване от властите. Той беше заловен от специализирано полицейско подразделение в клиника за лечение на рак в Палермо, където се лекувал под фалшиво име. Месина Денаро е осъден задочно на доживотен затвор за ролята си в серия от зловещи убийства и взривявания на коли бомби в Италия. Наред с другите престъпления той е обвинен за атентатите презз 1992 г., при които загинаха водещите прокурори, борещи се с мафията, Джовани Фалконе и Паоло Борселино. Денаро е смятан за близък довереник на бившите престъпни босове на мафията Бернардо Провенцано и Салваторе Риина.

Свързани новини

Росен Желязков: Само ГЕРБ може да осигури устойчиво развитие на страната, защото има ясна политическа визия

vesito

Времето днес, прогноза за сряда, 28 февруари

vesito

Национален парк Рила отбелязва Световния ден на Земята

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.