Община Кюстендил се представи на най-голямото международно туристическо изложение

Община Кюстендил презентира туристическия си потенциал на най-голямото международно туристическо изложение в света Internationale Tourismus – Börse /ITB/ – Берлин, Германия.

 

Българският щанд беше открит лично от министъра на туризма Зарица Динкова. Зам.- кметът на Община Кюстендил Кристиян Иванчов обсъди с министър Динкова перспективите за развитие на туризъм. Министърът Динкова пое ангажимент да посети Община Кюстендил, където на място да се запознае с богатия потенциал на района.

 

Част от туристическото изложение беше и модул за Медикъл и СПА туризъм.

Д-р Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА) и вицепрезидент на Европейската СПА асоциация (ЕСПА) презентира потенциалните възможностите на България за развитие на здравен туризъм. Община Кюстендил показа потенциала си да предлага услуги в областта на здравния туризъм.

Съставът на минералните води и историята на Кюстендил като лечебница, която датира от  Римско време са представки за превръщането на Кюстендил в популярна дестинация за здравен туризъм.

Презентацията беше направена пред германски медии, туроператори, телевизионни екипи, блогъри и влогъри от цял свят.

 

България участва с елегантен и атрактивен щанд на туристическото изложение. Визията на представителния български щанд е изключително модерна. Арка от рози, живи цветя и виртуална реалност пленяват гостите на българския щанд.

Община Кюстендил рекламира възможностите за #туризъм в града по иновативен и атрактивен начин, показвайки своите забележителности чрез новите технологии – 360 градусова виртуална презентация с VR очила. VR презентацията на екипа от Община Кюстендил е отново сред най- предпочитаните атракции.

 

Свързани новини

Лятна академия за децата на община Струмяни

vesito

Изтеглиха жребия за номерата в бюлетината! Андон Тодоров с № 17, вижте и другите кандидати …

vesito

Кметът на Кюстендил Огнян Атанасов и Девойки Кюстендилска пролет 2024 се включиха в инициатива по залесяване на „Хисарлъка“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.