Хора с увреждания ще могат да кандидатстват за финансиране на рампи до жилищата си

Хора с увреждания ще могат да кандидатстват за осигуряване на финансиране за изграждане на достъпна среда до жилищата си, което ще помогне за социалното им приобщаване. Това ще е възможно по Компонент 1 „Достъпна жилищна среда” по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност през 2024 г. Проектните подложения се приемат до 15 май тази година. Това съобщава пресцентърът на Министерството на труда и социалната политика (МТСП).

С отпуснатите до 100 000 лева с ДДС за всяко одобрено предложение през 2024 г. ще могат да се изградят и монтират необходимите за хората с увреждания рампи, подемни платформи и асансьори. В случаите, когато стойността на предложението надхвърля размера на финансиране от МТСП, се допуска собствен принос от кандидата за изпълнение единствено на дейности за осигуряване на достъпна среда, уточняват от МТСП. Право да кандидатстват имат собственици на еднофамилни жилищни сгради, които са с трайни увреждания и се придвижват с инвалидни колички, с постоянен или настоящ адрес в същата сграда. Предложения могат да подава и сдружения на собствениците в етажната собственост в многофамилни жилищни сгради, в които има хора с трайни увреждания, придвижващи се с инвалидни колички, с постоянен или настоящ адрес в същата сграда, казват още от министерството.

Свързани новини

Времето днес, прогноза за сряда, 10 януари

vesito

Тъжна вест! Почина уважавана преподавателка от Математическата гимназия в Благоевград

vesito

На „Кулата” няма задръстване от леки автомобили

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.