Община Гоце Делчев призовава жителите да разчистят тротоарите от автомобили, дърва, строителни материали

През 2012 – 2019 г., община Гоце Делчев реализира редица мащабни проекти, чрез които бяха напълно обновени улиците и тротоарите в няколко от кварталите в града. Това коренно промени инфраструктурата и подобри качеството на живот на хората, живеещи там.
Все повече обаче, зачестяват случаите, при които на ремонтираните тротоари се разтоварват и цепят дърва за огрев, струпват се строителни материали или се паркират автомобили. Това може да доведе до напукване или счупване на плочки по тротоарите, чието възстановяване ще бъде за сметка на гражданите, които са го допуснали. Освен това, се създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия и се застрашава живота на пешеходците, които са принудени да се движат по пътното платно, вместо по изградения за тази цел тротоар.
Напомняме ви, че жителите на града носят отговорност в случай, че със свои действия са довели до повреждане или унищожаване на тротоарни и асфалтови настилки, както и всякакво друго общинско имущество.
В тази връзка, отправяме апел към гражданите, да премахнат в срок от 10 дни от тротоара пред дома си натрупаните дърва, строителни материали или други такива, както и автомобилите си, особено ако те са спрени от движение.
След този срок, ще се налагат санкции по Наредба № 1 на Общински съвет Гоце Делчев за осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата, опазване на околната среда и защита на имуществото на територията на община Гоце Делчев.
Надяваме се, че жителите на град Гоце Делчев ще проявят нужната отговорност и ще направят необходимото разчистване, за да бъде опазено общинското имущество.

Свързани новини

В подкрепа на бизнеса! Възможностите за финансиране на предприятия при въвеждане на иновации бяха разяснени в Благоевград

vesito

/Видео/ ОбС- Благоевград върна искането на Томов за 5 млн. лв. заем поради нарушена процедура

vesito

От днес в Сандански БЧК започва раздаване на пакети с хранителни продукти

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.