Няма обратен път! Томов получи призовката от съда за неговото отстраняване
Една година ни къса нервите с неговото протакане и жалене, коментират благоевградчани

Румен Томов получи призовка за делото му за неговото отстраняване. Както вече ИА“Региона“ писа то е насрочено за 25-и януари във ВАС.

Запознати коментират,че решението за отстраняването на Томов от кметския стол в Благоевград ще бъде обявено на 2-и февруари, тъй като датата му приляга.

Призовка е връчена и на адвокат Мартин Бусаров, който е председател на ОИК – Благоевград, както и на Стоянова, която е касационен жалбоподател.

Решението на ВАС е окончателно и няма връщане назад, няма и други „вратички“ за протакане и шикалкавене .Така ще се сложи край на сагата с кметуването на Томов, което през цялото време беше белязано със дела и несигурност . Мнозина се питаха той кмет ли е или не е, така стана известен в страната като „полукмета“ Томов.

Запознати коментират,че една година той къса нервите на благоевградчани с неговото протакане и жалене. Според тях, които и да беше изрязал на балотажа , дори и магаре да беше, щеше да стане кмет. И се шегуват,че в момента Томов се опъва точно като магаре на въжен мост.

За първи път в страната се стигна до ситуация, в която една година след изборите Благоевград се тресе от вълнения кога ще бъдат насрочени предсрочните избори в града. Вече има ясното и се очаква ВАС да излезе с окончателен акт на 2-и февруари и да започнат останалите процедурни действия.

Следващата стъпка е ОИК да излезе с решение и президентът да насрочи частични местни избори за нов кмет на Благоевград.

 

 

 

 

 

Свързани новини

ОбС реши: Ясен Попвасилев ще изпълнява временно длъжността кмет на Благоевград

vesito

Мъж загина при катастрофа край село Места  

vesito

Въпреки споразумението: Пътните блокади на енергетиците продължават

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.