Дупница-домакин на Държавно първенство по таекуондо

Спортът завладява Дупница! 1040 участници си дават среща на Държавното първенство по таекуондо. Кметът Първан Дангов: За мен е изключителна чест и удоволствие да открия Държавното първенство. Дупница е домакин на Държавното първенство по таекуондо (WT) за кадети, мъже и жени, деца, юноши и девойки в различни дисциплини. В рамките на два дни /събота – неделя/ 1040 участници от 35 родни клуба ще влязат в битки за титлата шампион на България в Спортната зала на града. Те ще бъдат оценявани от 83-ма съдии от страната и чужбина. Началният час на първенството и в двата състезателни дни е 9 часа. В първия ден от надпреварата – 6 април (събота) битките са във възрастови групи мъже и жени и кадети в дисциплина спаринг (Kyorugi), всички възрастови групи за дисциплини Poomsae и техническо чупене. Официалната церемония по откриването направи кметът на Дупница г-н Първан Дангов.
„За мен е изключителна чест и удоволствие да открия Държавното първенство по таекуондо и то в присъствието на г-н Слави Бинев – председателя на Българската федерация по таекуондо (WT) и президента на Българския футболен съюз – Георги Иванов – Гонзо. Искам поне малко от футболистите от Националния отбор по футбол да вземат от хъса, енергията и желанието за победи от таекуондистите. Ако го направят, българският футбол ще тръгне само нагоре. Желая успех на всички участници в първенството“, обяви кметът на Дупница, г-н Първан Дангов. Официални гости на събитието бяха председателят на Българската федерация по таекуондо (WT) – Слави Бинев, президентът на БФС – Георги Иванов, кметът на Община Земен – Михаил Златанов и почетният президент на Федерацията по таекуондо Евгени Тодоров. Държавното първенство продължава на 7 април (неделя) за възрастови групи Baby (5-6 г.) , Деца (7-11г) и юноши и девойки. Организатор на събитието е ТК Гладиатор, съвместно с Българска федерация по таекуондо.

Свързани новини

Танцова формация „Хоуп“ на световно първенство

vesito

Трети малък концерт на открита сцена, сътворен от децата на Сандански!

vesito

Община Гоце Делчев приключва важен проект

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.