Миньорите на магистрала „Тракия“ заплашват с разрастване на протеста

 Барикадата на магистрала „Тракия“ ще остане докато не бъдат изтеглени териториалните планове от Брюксел. Остава блокадата на автомагистрала „Тракия“, поставена от миньори и енергетици, в знак на протест срещу териториалните планове за въглищните региони, съобщава БНТ. След среща между представители на синдикалните организации в „Мини Марица изток“ вчера са били изяснени противоречията помежду им и общото становище, до което са стигнали е, че енергетиците продължават протеста заедно с миньорите.

Основно искане остава изтегляне на териториалните планове от Европейската комисия, като е решено да се допитат до адвокат по европейско право, който да провери какви са възможностите за това. Протестиращите очакват и на място да дойдат представители на правителството, за да преговарят с тях. „Ако исканията ни не бъдат изпълнени, следват ефективни протестни действия. Искаме диалог. По всяка една от точките от споразумението се симулира, че има съгласие. Очакваме гласуването на пътна карта“, заяви в „Денят започва“ Стоян Стоянов от КТ „Подкрепа“, рудник „Трояново 1“. „Студено е през нощта, но миньорите са калени хора. Имаме енергията да протестираме дълго време“, сподели той. Остава и блокадата на пътя към Прохода на Републиката, като исканията на протестиращите са същите. /флагман.бг

Свързани новини

Откриха тяло на мъж на стадиона в Симитли

vesito

Мотоциклетист загина край Сандански

vesito

ЕЛЕКТРОХОЛД ПРОДАЖБИ СТАРТИРА КАМПАНИЯ „23 КИЛОВАТЧАСА ПОДАРЪК“
Всеки, който се регистрира за електронна фактура през февруари, получава безплатно 23 кВтч електроенергия

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.