Община Банско се включи в инициативата „Световен ден на ходенето 2023“

Българска Федерация спорт за всички /БФСВ/, съвместно с Община Банско, организираха за 31-ви пореден път Национална спортна проява „Световен ден на ходенето 2023“.
Световният ден на ходенето се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по „Програма за развитие на спорта за всички“ – част и в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021-2024”. Проявата е под патронажа на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев.
Община Банско се включи за първи път в инициативата с над 170 участници – ученици, социални потребители, представители на спортните клубове и гости на Банско. На всички бяха раздадени талони за томбола за спечелване на тениски и раници. Наградите бяха осигурени от Българска федерация спорт за всички и Министерство на младежта и спорта.
Община Банско изказва огромни благодарности към фирма „Юлен” АД, която за пореден път оказа изключително съдействие и предостави на всеки участник допълнителни награди.
В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация Спорт за всички ТАФИСА.
Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания, и особено ходенето като физическа активност, и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.
В Световния ден на ходенето, Българска Федерация спорт за всички предава като послание към общините призив за насърчаване на хората от всички възрастови и социални групи към системни спортни занимания и здравословен начин на живот.
Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst
Może być zdjęciem przedstawiającym 12 osób, klarnet i tłum
Może być zdjęciem przedstawiającym 5 osób i tekst
Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba
Może być zdjęciem przedstawiającym 9 osób
Może być zdjęciem przedstawiającym pojazd terenowy i tekst
Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba, śmiech i tekst

Свързани новини

Църква в Сатовча пази мощите на петима светци

vesito

Глътка свежест в горещите дни! Община Благоевград осигурява минерална вода на жителите и гостите на града

vesito

38 многофамилни жилищни сгради в Гоце Делчев са включени в резервния списък за саниране

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.