Кухненски дизайн за малки пространства с модулни кухни

Превръщането на малки помещения в кокетни и удобни кухни е предизвикателство за всеки, който се занимава с интериор и обзавеждане. Не се притеснявайте, ако нямате достатъчно време и средства, за да се обърнете към дизайнер, който да ви изготви специален проект. Със сигурност може да се справите и сами, стига да подходите с внимание и фантазия. Добрата новина е, че на пазара се предлагат все по-разнообразни и качествени варианти за модулни кухни. Сред тях може да откриете точно онова, от което имате нужда, но трябва преди това да направите някои измервания и преценки, за да вземете най-добрите решения.

Всички малки кухни може да са удобни и практични с правилна подредба

Съобразете се с размерите на помещението и помислете точно от какво обзавеждане ще имате нужда. Важно е да спазите всички правила на ергономията, когато обмисляте подредбата във вашата кухня, за да е тя удобна и практична и да изглежда добре. Ако пространството разполага с достатъчно ширина, може да помислите за оформянето на работен триъгълник от най-често използваните уреди при готвене – мивка, печка и хладилник. Когато обмисляте интериора на помещение, което е по-скоро дълго и тясно, най-добре е да разположите важните уреди на едната стена, в непосредствена близост един от друг, за да е лесно и безопасно да бъдат използвани.

Погрижете се да осигурите достатъчно места за съхранение с подходящите компоненти за модулни кухни

Подберете шкафове, чиито размери са подходящи за пространството. Общото правило при малки помещения е да не ги затваряте допълнително с горен ред шкафове. За предпочитане е да се спрете на отворени рафтове и етажерки по стените. Заложете на един по-голям или няколко по-малки долни шкафове за кухни, като се съобразите с размера и разположението, което целите. От значение е да са оборудвани с достатъчно рафтове и чекмеджета, ако е необходимо закупете и допълнителни вложки, за да може да откривате бързо и лесно, всичко, което сте съхранили във вашите шкафове.

За малките модулни кухни най-подходящи са светлите цветове

Те ще внесат повече ефирност и простор в помещението. Ако все пак държите да има и ярки цветове в интериора, използвайте ги като акцент, най-добре в долната част на помещението. Двуцветният интериор между нюанси, които си подхождат и се допълват, ще придаде на вашата кухня индивидуалност и характер.

Заложете също на достатъчно източници на светлина в помещението. Най-добре е ако още при проектирането е предвиден голям прозорец, през който да навлиза естествена светлина. Може да помогнете за нейното разсейване из цялото помещение, като се спрете на компоненти за модулни кухни с огледални или метални повърхности. Поставете и достатъчно осветителни тела навсякъде, където е необходимо, особено в близост до местата за приготвяне и сервиране на храна.

С правилен подход и малките модулни кухни може да са удобни и красиви

Когато подберете и разположите правилно всички компоненти за кухни, които са ви необходими, ще се радвате на комфортен и удобен интериор. Разгледайте внимателно всички предложения за модулни кухни, съобразете се с размерите и архитектурните особености на помещението, определено за кухня във вашия дом, подходете с фантазия и вкус, и със сигурност ще сте доволни от крайния резултат.

Свързани новини

Хороскопът на Алена: Стрелците да бъдат предпазливи с обещанията, Козирозите да се освободят от агресивната си нагласа

vesito

Защо да изберем частно училище?

vesito

Голяма промяна по гръцките плажове

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.