Кметът на Кюстендил инж. Огнян Атанасов взе участие в разширеното заседание на Български съюз по балнеология и СПА туризъм

Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов взе участие в разширеното заседание на Български съюз по балнеология и СПА туризъм. На срещата бе обсъдена Програмата за подпомагане на общините, която през миналата година пилотно се реализира само в Черноморските общини, а вече ще обхваща всички общини в страната.
Акцент на предстоящата програма ще бъде СПА туризма, зимните спортове и ски туризма в районите на Рила, Родопи, Пирин и Кюстендил, заяви министърът на туризма Зарица Динкова пред местните власти на Кюстендил, Сандански, Велинград, Хисаря, Чепеларе, Якоруда и Национално сдружение на общините в Република България.
”Разширяването на програмата за реклама на Черноморските общини към вътрешността на страната е на своя финал, остават ни 20% да я довършим и затова разчитам изключително много на местните власти и бизнеса“, каза още Зарица Динкова.
Кметът на Община Кюстендил настоя държавата да осигури целево финансиране за реконструкция и разширяване на ВиК инфраструктурата за минерална вода в общините с находища на минерални води. Министър Зарица Динкова изтъкна, че благодарение на програмата, туроператорите отбелязват 70% ръст на ранните записвания на туристи от Великобритания за предстоящия летен сезон. 20% пък е увеличението и при немските туристи за лято 2024 г. „Целта е да подобрим и разширим програмата, така че да се свърже Черноморието с вътрешността на страната. Очаквам отличните резултати, които програмата реализира до този момент да се пренесат и в СПА и зимните ни курорти“, каза още министър Динкова.

Свързани новини

Информационен бюлетин на МВР за област Благоевград

vesito

С ритуал по полагане на цветя благоевградската общественост почете паметта на Пейо Яворов и Мара Бунева

vesito

Съветниците Евгени Бибов, Кирил Ваклинов, Гергана Муртова и Мехмед Вакльов станаха зам.-председатели на ОбС Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.