Кукерската група от Разлог с награда от XXX Международен фестивал на маскарадните игри „СУРВА“ 2024-Перник

„Поклон, творци на непреходната „Старчева“!
Вие отстоявате достойно разложките ценности и традиции, хубост и непреходна слава. „Старчевата“ я има благодарение на всички вас, на цял град и община.
На онова, невидимо усещане за съпричастност към една традиция, пренесена от вековете, жива днес, но жива и утре, защото е вкоренена здраво в духа и сърцето на хората от община Разлог.
Поклон, ПАЗИТЕЛИ НА ТРАДИЦИЯТА!“ – инж. Красимир Герчев, Кмет на община Разлог
Смесената кукерска група от млади и стари пазители на традициите, жители на седемте квартала на Разлог и Бачево, достойно спечелиха Бронзов медал за ПОДДЪРЖАНЕ И ПРЕДАВАНЕ НА МЕСТНАТА ТРАДИЦИЯ – категория “Сурвакари” от юбилейното издание на Международен фестивал на маскарадните игри „СУРВА“.
В събота десетки чауши и над 250 млади и стари, пременени в традиционни разложки облекла, докоснаха с духа на вековната традиция “Старчевата” всички жители и гости на площада в Перник, извивайки пъстри хора, наричайки за здраве и берекет. Със своето представяне, Градът пазител на традициите спечели поредното си отличие от фестивала и зае заслужена челна позиция в категория “Награда на публиката”, с призвание от 11,12 % от общия вот. Община Разлог изразява своята благодарност и признателност към организаторите на фестивала – Община Перник, както и към всички подкрепили Разлог в SMS – гласуването.

Свързани новини

Кьоркютук пиян подкара товарен автомобил в „Еленово“

vesito

Спират водата на две улици в Гоце Делчев

vesito

Интересен казус! Родители настояват за извънредна сесия на ОбС! Не искат детето им да ходи на училище с маска или шлем

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.