Кметът на Благоевград Методи Байкушев на празника на военнослужещите от 3-то бригадно командване: Вие сте неделима част от историята на Горна Джумая, пазете неопетнено името на нашата Родина

Кметът на Благоевград Методи Байкушев се включи в тържественото честване на празника на 3-то бригадно командване, което се проведе в зала „П. Яворов“ в областния център.
„За мен е чест да присъствам на Вашия празник, като горди наследници на славния 14-и пехотен македонски полк, който завинаги ще остане в паметта на всички родолюбиви българи с участието си в решаващите битки по време на Балканската война, Първата и Втората световна война.
Вие сте неделима част от историята на Горна Джумая и Благоевград.
Пожелавам Ви, както и досега достойно да пазите неопетнено името на нашата Родина и нека Вашият небесен покровител св. Георги Ви закриля“, каза в част от приветствието си към военнослужещите кметът Байкушев.
Може би не е случайно, че Вашето честване съвпада със светлия християнски празник Въведение Богородично, отбеляза той. За да онагледи саможертвата и значението на войнския дълг кметът си послужи с цитат от диалога на Св. Константин – Кирил Философ със сарацините, които го провокират с въпрос: Защо бидейки християни, имайки заповед да не убивате, точите оръжия срещу нас, на което той отговаря, че когато има две заповеди трябва да се изпълни по-голямата, и че освен заповедта да не убиваме, имаме и заповед да положим душата си за ближния, което е същността на войнишката мисия.
Повече информация може да прочетете на страницата на Община Благоевград на:https://blagoevgrad.bg/…/kmetut-na-blagoevgrad-metodi…

Свързани новини

Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще поздрави военнослужещите от контингента, участвал в оперативния резерв в Косово и в Босна и Херцеговина

vesito

ПОДПИСАН! Новият Общински колективен трудов договор в образованието беше подписан в Петрич

vesito

Кампания за събиране на опасни битови отпадъци в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.