Тестват системата BG-ALERT в област Благоевград днес

Днес, 22 ноември /сряда/ в област Благоевград, в т.ч. община Сандански, ще бъде тествана системата BG-ALERT.
Съобщението, което ще получат абонатите и на трите мобилни оператори, е с определен надпис в зависимост от версията на операционната система на устройството, а звукът – специфичен, по стандарт, така че да привлече вниманието предвид важността на тези съобщения. В реална ситуация текстовете на съобщенията ще показват нивото на опасност, в какво се изразява тя, ще съдържат също и линк за достъп до страницата www.bg-alert.bg, така че гражданите да получат допълнителна информация.
В часовия диапазон от 12:00 до 12:30 ч. ще бъде излъчвано съобщение, съдържащо текст на български и английски език, и ще бъде разпространявано чрез мрежите на мобилните оператори до устройства, поддържащи технологията Cell Broadcast. Получаването на съобщението на мобилното устройство се очаква да бъде еднократно и съпроводено от специфичен звук и вибрация, дори при активиран тих (безшумен) режим.

 

Може да е графика на карта и текст, който гласи 'BG-ALERT'

Свързани новини

Област Благоевград с 11 нови случаи на коронавирус, 86 са регистрирани в страната през последното денонощие

vesito

ПЪРВО ЗАСЕДАНИЕ НА НОВОИЗБРАНИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НА КРЕСНА

vesito

МОН пусна новите варианти на тестовете за НВО след 7. клас

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.